Outlook festival

Ujedinjujući svake godine tisuće poklonika bass glazbe, stotine izvođača, vrhunski razglas i jedinstvenu lokaciju, Outlook festival je u svom zadnjem, devetom izdanju, definitivno učvrstio svoje mjesto kao originalan i po mnogima najveći festival bass glazbe u svijetu.  

Prošlo je skoro dva mjeseca od završetka zadnjeg izdanja Outlook festivala, a još se prisjećamo savršene atmosfere, odlične glazbe i toplog ljetnog vremena koji su nas pratili od samog početka festivala u pulskoj Areni i sva četiri dana na tvrđavi Punta Christo. Organiztori se već pripremaju za novo izdanje festivala za koje obećavaju da će biti primjereno i velikoj obljetnici deset godina ovog najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture. Objavljeni su datumi pa će se Outlook festival 2017. tako će se održati od srijede 6. rujna kada će biti otvoren velikim koncertom u pulskoj Areni, pa sve do nedjelje 10. rujna, zadnjeg dana festivala na tvrđavi. Kako bi osigurali svoju ulaznicu na vrijeme registrirajte se na sljedećem linku. Svi registrirani moći će kupiti povoljniju ulaznicu u pretprodaj i to od 21. studenog kada će putem emaila dobiti link za kupnju. U prodaju će tada biti pušteno samo 1500 prvih i povoljnijih ulaznica za 10. Outlook festival.
 

Kako su izgledali najbolji trenuci ovog ljeta od sada se može i vidjeti u videu koji je uspio uhvatiti dio Outlook magije i iskustva.

 

 

Prisjetimo se malo kako je bilo na devetom i rasprodanom izdanu festivala! Uvertira u pet dana slavlja bio je sedmosatni koncert u pulskoj Areni, jednoj od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom na kojoj su nastupili Damian ‘JR. GONG’ Marleya, ASM, Iration Steppas, Slum Village i DJ Eliphino. Slavlje se u četvrtak preselilo u Štinjan na čarobnu tvrđavu Punta Christo gdje se na deset posebno dizajniranih pozornica i više od 50 zabava na brodovima izmjenjivalo gotovo 300 izvođača. Kroz četiri dana i noći, od 31. do 4. rujna, više od 13 tisuća posjetitelja uživalo je u nastupima najboljih glazbenika iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum and bassa, dubstepa i svih nijansi između koje obuhvaća kapa bass glazbe i soundsystem kulture.

Na glavnoj pozornici dominirali su pioniri drum and bassa; Goldie, Roni Size i Andy C uz mlađe kolege Noisiu i Ivy lab, a nije izostalo ni kvalitetnog grimea i hip-hopa za što su se pobrinuli Novelist, Stormzy, Joey Bada$$ i Section Boyz. Masnim bas linijama zvučnike su četiri dana tresli probrani dubstep DJ-i Youngsta, Hatcha, DJ Hype, AJ Tracey, Hi5 Ghost & Boofy, a pridružilo im se i nekoliko iščekivanih dama, Ikonika, Madam X, Lady Leshurr i Lady Chann s pionirima; Elijah & Skilliam, Riko Dan, Kano, DJ Q i Flowdan pozvani da svjedoče velikom povratku grime žanra.

Novost festival bio je povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornici na kojoj su u četvrtak i petak nastupili najbolji domaći i regionalni glazbenici među kojima Elemental i Hornsman Coyote & Soulcraft, a posebnu pažnju domaće publike izazvao je Seasplash takeover na kojem su nastupili Brada Selecta, slovenski producentski tandem Roots In Session, najbolji freestyler na Balkanu Kandžija s bendom Gole žene, bend Bamwise čiji album prvijenac uskoro izlazi na PDV etiketi, najprepoznatljiviji domaći drum and bass producent i DJ Filip Motovunski te DJ-i 207 i Sheco.

Sve informacije o Outlook festivalu dostupne su na:

www.pozitivanritam.hr 
www.outlookfestival.com 
twitter.com/OutlookFestival 
facebook.com/outlookfestival 
youtube.com/outlookfestival 
soundcloud.com/outlookfestival 
mixcloud.com/outlookfestival 
instagram.com/outlookfestival