Koncert otvorenja Outlook festivala @ Arena, Pula

Outlook Arena 2018. / 5. rujna 2018. / Pula, Arena 

Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture vraća se 11. put na hrvatsku obalu, točnije na tvrđavu Punta Christo pored Pule, koja će ugostiti najznačajnija imena iz svijeta grime, dubstep, reggae, hip-hop, dub i garage glazbe. Kao i svake godine Outlook će biti otvoren spektakularnim koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni.

U novo desetljeće Outlook festivala uvest će nas tako Sir David “RAM JAM” Rodigan MBE koji će zajedno s 20- članim Outlook Orchestrom izvesti glazbu koja je obilježila 40 godina  karijere ovog legendarnog radijskog voditelja. Očekuje nas i uvijek magični britanski producent Bonobo, jedan od najutjecajnijih britanskih glazbenika današnjice i kum grimea - Wiley te mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus.

U srijedu, 5. rujna 2018., pulski amfiteatar bit će domaćin Bonobu - maestru ambijentalne glazbe koji će uživo izvesti njegov posljednji i cijenjeni album “Migration”, njegov najozbiljniji i najzahtjevniji album do sada. Serija rasprodanih koncerata na zadnjoj turneji podigla su Bonobov status u sami vrh elektroničke elite. Zamaglivanjem granica između trip-hopa, popa i plesne glazbe sa snažnim utjecajem simfonijske glazbe, album “Migration” još je jedan dokaz Bonobovog uspješnog balansiranja između žanrova koje usavršava zadnjih 15 godina. Bonobo je u estetici svoje glazbe vođen emocionalno nabijenim kinematografskim trenucima, svoje blažene ritmove spaja sa zasićenim žičanim instrumentima i bubnjevima pod jazz utjecajem. Bonobov univerzalni glazbeni jezik i atmosfera koju stvara bit će savršena glazbena podloga za početak još jednog Outlook festivala. 

Richard Kylea Cowie Jr, MBE (rođen 19. siječnja 1979.), poznat po scenskom imenu Wiley je engleski reper i producent iz  East Londona. Prvo je okusio uspjeh kao član britanske grime "posade" Pay As U Go, s kojim je 2001. godine imao hit "Champagne Dance" . Wiley je nastavio stvarati glazbu samostalno i izdavati uspješne singlove, "Wearing My Rolex", "Never Be Your Woman" i njegov britanski broj jedan "Heatwave". Ključni je igrač u stvaranjugrime glazbe i često nazivan i kumom kumom grimea i smatra se pionirom u britanskoj underground glazbenoj sceni i svestranim svestranim umjetnikom koji često izbacuje i crossover hitove. 

Za koncert otvorenja jedinstvena glazbena ličnost David 'Ram Jam' Rodigan udružio je snage s Outlook Orchestrom kako bi obilježio četrdeset godina karijere kao kustos, radijski voditelj i DJ. David Rodigan možda je i najveći znalac bass glazbe koji pomno prati njen razvoj od prvih ska i rocksteady uspješnica pa sve do današnjeg dancehall i jungle zvuka. Dugogodišnji član Outlook obitelji, Rodigan se udružio s moćnim orkestrom kako bi predstavio spektar starih i novih pjesama koje su bile značajne za festival, ali za sam razvoj soundsystem kulture. Nakon rasprodanih koncerata Outlook Orkestra u Bristolu i Londonu, Rodigan će Orkestru dodati svoj jedinstveni pečat, a pridružit će mu se još niz gostiju koji će biti uskoro objavljeni. Povrh ovih velikih imena na velebnu pozornicu Arene popet će se mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus koji stižu iz Manchestera.

Regionalne ulaznice za veliki koncert otvorenja 11. Outlook festivala mogu se kupiti po cijeni od 350 kuna na ovom linku te na svim Entrio prodajnim mjestima.

SLUŽBENI FACEBOOK EVENT OUTLOOKA ARENA 2018.  

11. Outlook festival nastavit će se na tvrđavi Punta Christo od 6. do 9. rujna, a prve i najpovoljnjije ulaznice mogu se naći na ovom linku te na svim Entrio prodajnim mjestima. Informacije o 11. Outlook festivalu pratite ovdje

SLUŽBENI EVENT OUTLOOK FESTIVALA 2018.

 

Sve informacije o Outlook festivalu pronađite ovdje:
www.outlookfestival.com
www.twitter.com/OutlookFestival
www.facebook.com/outlookfestival
www.youtube.com/outlookfestival
www.soundcloud.com/outlookfestival
www.mixcloud.com/outlookfestival
www.instagram.com/outlookfestival