Prije rasprodanog koncerta Dead Can Dancea, klavijaturist Jules Maxwell u utorak, 10.5., dolazi u PDV prodavaonicu ploča na druženje s fanovima i promociju albuma "Cycles"

Zagreb, 29. travnja – Jules Maxwell irski je multiinstrumentalist I tekstopisac, član kultnih Dead Can Dancea u kojima svira klavijature. U svibnju 2021., s Lisom Gerrard, objavljuje hvaljeni album "Burn", a s Lisom također sudjeluje u projektu Le Mystére des Voix Bulgares za koji je napisao 4 pjesme, a imali smo ih prilike čuti 2019. na njihovom zagrebačkom nastupu u galeriji Lauba.

Nevjerojatno kreativan i svestran, Jules, između ostalog, surađuje s plesnom skupinom Charlotte Vincent, glazbenikom Dukeom Specialom, umjetnikom Markom Stororom, a za Shakespeare's Globe kazalište radi produkciju predstave “Mletački trgovac“, u kojoj je glavnu ulogu imao Jonathan Pryce.

Navedeni projekti su samo malobrojne suradnje koje je do sada ostvario, u karijeri je objavio 5 samostalnih studijskih izdanja, a prije mjesec dana, u ožujku 2022. objavljuje album “Cycles“ na berlinskom labelu Ghost Palace"Cycles" je atmosferičan album meditativne instrumentalne glazbe, uglavnom mirne i nježne naravi, ali na trenutke duboko kompleksan i dramatičan. Tajna Maxwellove glazbe je u tome što njezina jednostavnost omogućuje slušatelju da je dublje promišlja i na taj način otkrije svijet detalja i složenosti.

Promocija albuma "Cycles" održat će se u utorak, 10.5., u 13:00 sati u PDV prodavaonici ploča, na prvom katu Pločnika, na kojoj će Jules Maxwell potpisivati album i družiti se s fanovima.