Dimensions Festival

Ovo je ljeto održano peto i najuspješnije do sada izdanje Dimensions festivala, jednog od vodećih festivala elektroničke glazbe u svijetu, a objavljeni su i datumi Dimensions festivala 2017. Veliki koncert otvaranja šestog Dimensions festivala održat će se u srijedu 30. kolovoza, a sami festival na tvrđavi Punta Christo od 31. kolovoza do 3. rujna

S obzirom kako su dva prošla izdanja festivala bila rasprodana, kako bi osigurali svoju ulaznicu na vrijeme registrirajte se na sljedećem linku. Svi registrirani moći će kupiti povoljniju ulaznicu u pretprodaji, točnije putem emaila će dobiti link za kupnju. U predprodaju će tada biti pušteno samo 1500 prvih i povoljnijih ulaznica za 6. Dimensions festival.

Pogledajte video najavu: 

 

 

Peto izdanje Dimensions festivala mnogima će ostati nezaboravno po vizualno i glazbeno sjajnom koncertu Massive Attacka u dupkom punoj pulskoj Areni, koji su na najljepši mogući način najavili ostatak festivala na štinjansom poluotoku. Na devet festivalskih pozornica na kopnu i na brojnim zabavama na brodovima koji su plovili brijunskim arhipelagom nastupilo je oko 170 raznorodnih glazbenika iz cijelog svijeta. Među glazbenim zvijezdama, rodočelnicima techna, housea, funka, soula, disca, jazza i afrobeata nastupio je i nikad veći broj glazbenika iz Hrvatske i regije, a taj je trend pratio i broj domaćih i regionalnih posjetitelja koji se udvostručio u odnosu na prošlogodišnju posjećenost. 

Ovogodišnji line-up Dimensions Festivala označio je i povratak živim svirkama – koncertima, kao i raznim live nastupima kojima su obilovale sve pozornice na tvrđavi, ali i popularni dnevni The Beach Stage. S nestrpljenjem se očekivao nastup čikaške house legende Larryja Hearda aka Mr. Fingersa, koji je nastupio nakon dvadesetogogodišnje pauze te je oduševio prepunu, najveću festivalsku pozornicu The Clearing na kojoj su se nastupima uživo iskazali i Octave One, Moritz Von Oswald Trio, Darkstar te apsolutna zvijezda festivalske nedjelje – australski future-soul kvartet Hiatus Kaiyote. Svojevrsno koncertno iznenađenje priredio je hrvatski kolektiv sastavljen od samih glazbenih izvrsnika – ABOP. Sastav je izvodio različite materijale iz svog petogodišnjeg djelovanja te pjesme s debitantskog albuma nazvanog ABOP i izdanog na diskografskoj etiketi PDV.