Dimensions Festival

☀︎ 9. DIMENSONS FESTIVAL ☀︎
         13. DO 18.8.2020. 
TVRĐAVA SV. MIHOVILA / THE GARDEN RESORT / BARBARELLA'S DISCOTHEQUE 
 
 

Nakon desetljeća stvaranja reputacije kao jedan od najuglednijih festivala elektroničke glazbe u Europi, Dimensions festival će se iduće ljeto po prvi put održati u Tisnom i Šibeniku, od 13. do 18. kolovoza. Uz stalnu predanost klupskim zvucima i praćenju scene, glavna imena koja stižu na festival prikazat će sav raskoš elektroničke glazbe današnjice, a među njima će se na DJ pultu naći Zip, Helena Hauff, DJ Stingray, Surgeo i  Stenny b2b Skee Mask. Nastupe uživo iščekujemo od Overmonoa, Karenn, Kosha, Titonton Duvantea, dBridge predstavlja premijerno projekt Black Electric, Tikiman & Scion izvest će Rhythm & Sound pjesme

Festival će se održati na tri lokacije; na zadivljujućoj Tvrđavi svetog Mihovila, izgrađenoj na litici iznad središta grada Šibenika, zatim, u prekrasnoj uvali The Garden Resorta u Tisnom te na otvorenoj terasi diskoteke Barbarella's, gdje će nezaboravne cjelonoćne zabave biti pogonjene moćnim Sinai Sound Systemom. Šibenska Tvrđava sv. Mihovila, koja datira još iz 11. stoljeća, jedna je od najljepših pozornica na otvorenom na Jadranu. U okruženju njenih impozantnih bedema održat će se otvorenja Dimensions festivala uz Floating Points kao glavnog gosta. Ulaznice i detalji o koncertu otvorenja stižu uskoro. 

Pravi dio raja smješten na dalmatinskoj obali, točnije u mjestu Tisno, The Garden Resort blagoslovljen je kristalno čistim morem, suncem i zvjezdanim nebom. To idilično i intimno okruženje postat će nova lokacija za mnoštvo ljubitelja glazbe iz cijelog svijeta. Unutar The Garden Resorta nalaze se tri različite, ali podjednako voljene pozornice. Legendarna pozornica na plaži, smještena na samom rubu uvale, uz more. Na glavnoj pozornici nastupit će najveća imena festivala, a u blizini ispod krošnji drveća Olive Grove pozornica ugostit će glazbene talente u usponu. Barbalella's, kao jedan od najzanimljivijih svjetskih klubova na otvorenom, udaljena kratku vožnju od The Garden Resorta, okupit će plesače do ranih jutarnjih sati. Kako bi održali originalni duh Dimensions i Outlook festivala, za zvuk će biti zadužen već kultni Sinai Sound System.

Dimensions festival se uvijek izdvajao zbog nekoliko ključnih razloga: posvećenost uzbudljivom programu, ekskluzivni i premijerni nastupi i ukusna mješavina novih heroja i pravih legendi. S uvijek visokom razinom kvalitete zvuka, motom kako je glazba uvijek na prvom mjestu i kontinuiranim njegovanjem zajednice izdavačkih kuća i klupskih partnera i ove godine Dimensions će predstaviti neke od vodećih igrača na sceni kao što je Freerotation Festival, izdavačka kuća Nicolasa Lutza My Own Jupiter, etiketa Helene Hauff Return to Disorder koja će na festivalu predstaviti i domaće glazbenike Le Chocolat Noira i Zarkoffa.

Kao i uvijek festival će biti otvoren velikom koncertom, ovog ljeta po prvi puta na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku na kojem će uživo nastupiti jedinstveni Floating Points. Svjetski poznati Sinai Sound System ozvučit će after partye u legendarnoj Barbarelli, a The Sound Studio će razgovore i tehnologiju kako bi Dimensionsu dodao još jednu dimenziju. The Garden će oživjeti u jedinstvenoj Dimensions estetici, a publiku očekuju i zabave na brodovima te na plaži. 

Glazbeno, Dimensions 2020 obećava još veći raspon glazbenih stilova, a glazbenicima u vrhuncu njihove karijere. Još neka imena koja stu stigla u prvom valu su Francesco Del Garda, Truly Madly, D. Tiffany, CCL, Margaret Dygas, Vera, Detroit in Effect, DJ Assault, Marcellus Pittman, DMX Krew (live), Donna Leake, Awesome Tapes From Africa, John Gómez Cosmic Slop DJs, Darwin, re:ni, Pearson Sound, Pangaea i Josey Rebelle

Festivalske early bird regionalne ulaznice u ograničenoj količini se mogu kupiti u Entrio sistemima i na Entrio prodajnim mjestima. Festivalska ulaznica ne uključuje koncert otvorenja, boat partyje i after partyje. Ulaznice za koncert otvorenja, boat partyje i after partyje će se prodavati odvojeno.

 


Više informacija o festivalu pronađite na:  

www.dimensionsfestival.com 
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival 
www.facebook.com/DimensionsFestival 
www.twitter.com/dimensions_fest 
www.mixcloud.com/dimensionsfestival 
www.youtube.com/dimensionsfestival