Zarkoff potpisuje drugi najavni singl kompilacije 'Healing Sounds'

Za tjedan dana, točnije 26.2. izlazi novi, drugi po redu singl s nadolazeće dobrotvorne kompilacije "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project". Pjesma se zove Short Existence i djelo je sisačkog producenta Zarkoffa. Činjenica da je i njegov rodni grad bio pogođen potresima posebno ga se dojmio prizor razrušene crkve. Iako se ne deklarira kao vjernik sama slika je ostavila dubok dojam na njega o kojem je rekao slijedeće: "Ona crkva za mene ima osobno značenje. Nisam religiozan, ali kuća mojih roditelja, gdje sam odrastao, nalazi se samo 300 m odande, tako da mi je vizura te crkve uvijek bila nešto "domaće". I to jutro prije potresa sam bio tamo, pored te crkve sam obično šetao psa, ali nikada u životu nisam ušao unutra."

Zarkoff / Foto: Teuta Stažić
Zarkoff / Foto: Teuta Stažić

Zarkoff (pravim imenom Saša Rajković), hrvatski je glazbenik poznat po samostalnom radu i nekolicinom suradnji s imenima poput Florence Foster Fan Club (s Le Chocolat Noir), Sumerian Fleet (s Aldenom Tyrellom i Mr. Pauliem) duo s Popsimonovom itd. Velika izdavačka godina za njega bila je 2014. kada je objavio nekoliko izdanja. Prvi dugosvirajući LP Sumerian Fleeta naziva 'Just Pressure' objavljen za kultnu izdavačku kuću Dark Entries iz San Francisca (USA), još jedan LP s Popsimonovom za talijanski J.A.M. Traxx kao i 3 EP-a te nekoliko remikseva i kompilacija.  Osim vlastite produkcije Zarkoff radi i kao mastering inžinjer za etabilirane underground etikete poput Creme Organization i R Zone, koje mu daju vrlo zanimliv popis izvođača kao što su LegoweltMarquis HawkesBenedikt FreySimoncinoJorge VelezScientific Dreaz Of U i mnogi drugi. Njegovu glazbu mogli bi svrstati između electra uz upliv raznih drugih (pod)žanrova. Njegov album Sweet Obsolete iz 2015. izdat za Unknown Pleasures Records sadrži mnoge elemente post-punka, čak i glam rocka uz istaknute gitare. Dok su npr. njegova dva posljednja EP-a izdana za Kraftjerkz bila klupski orijentirana, uz zvukove ritam mašine i obiljem syntheva. 

Podsjetimo, kompilacija će biti objavljena u digitalnom formatu, kao i na vinilu u dva dijela. Kompilacijski album sadrži uglavnom ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea LjekajAntonio ZuzaDisrupted ProjectEgolessFabris AudioInsolateIvan KomlinovicJan Kinčl & Regis KattieKodinKooladeLe Chocolat NoirLaseechMicroslavQwertyPEZNTPetar Dundov & Ilija RudmanRFMNSergej SnoozeVRHZarkoff.

Prednarudžbe su otvorene, kao i funding kampanja za prikupljanje sredstava.

Još jedan singl izlazi u ožujku, dok je objavljivanje kompilacije planirano za ponedjeljak22. ožujka, ili točnije na godišnjicu zagrebačkog potresa. Kompilacija će tog dana biti objavljena isključivo na Bandcamp profilu PDV-a, dok će se na svim ostalim servisima, kao i na vinilu, pojaviti tokom travnja.