Zagrebački glazbenici pomažu Zagrebu nakon potresa kompilacijom ZGB 2020

Devetnaest renomiranih domaćih glazbenika okupili su se na kompilaciji "ZGB 2020", u izdanju Rika Muzika, koja izlazi u petak 1. svibnja putem Bandcampa. Sav prihod od prodaje donirat će se za pomoć zagrebačkoj alternativnoj sceni i to primarno pružanjem novčane podrške umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda. 

Na kompilaciji sudjeluju: ManGroove, Sfumato, JINX, Mary May, Sara Renar, Antenat, Doringo, Mimika Orchestra, Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki, JeboTon, Mašinko, Peglica i Komandos, KozmodrumPorto Morto, Tús Nua, Darko Rundek (Official) Cargo Trio, Chui, ST!llness, Truth ≠ Tribe / Правда ≠ Племя. Kompilacija "ZGB 2020” će biti objavljena u petak, 1. svibnja, putem Bandcampa. U petak se Bandcamp odriče svojih 15% od prodaje, pa to daje mogućnost da se prikupi više novaca.

Prenosimo objavu u cijelosti:

" Zagreb je u zadnjih 40-ak godina grad s vrlo živom glazbenom scenom koja nije zamrla čak ni 1990-ih u vrijeme rata. Možemo govoriti o specifičnom, osebujnom zvuku Zagreba kojeg su tvorili Azra, Boško Petrović, Cul-de-sac, Dee Dee Mellow, Haustor, Sexa, Vještice i brojni drugi . Zagrebom već neko vrijeme odjekuje jedan novi kreativni val a energija i ljubav prema glazbi samo raste. Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, najviše je oštetio Donji grad i nanio nemjerljivu štetu kulturi u Zagrebu koja je radi pandemije bolesti COVID-19 već bila na izdisaju. Donji grad je zagrebački downtown , u kojem se događa najviše kulture pa i najviše svirki uživo. Oštećene su brojne kuće, mnogi ljudi morali su napustiti domove. Oštećene su i najvažnije zagrebačke kulturne institucije i upitno je kada će vratiti svoj puni sjaj.

Ovom kompilacijom želimo pridonijeti obnovi nezavisne scene u Zagrebu, i to primarno pomažući umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda, što je dodatno pojačano u uvjetima pandemije kada je zabavna industrija ionako na koljenima. Zajedništvo i kreativnost hrvatske alternativne scene koja gravitira oko Zagreba u središtu su ove kompilacije i utkane u emociju iza svake pjesme na albumu. Nijedan čovjek nije otok, i sada je važnije nego ikad doprinijeti novom i boljem sutra za sve nas.
Kupnjom ove kompilacije preko naše Bandcamp stranice direktno donirate novac i pomažete onima koji su pogođeni potresom u Zagrebu, jer sav prihod koji ostvarimo
doniramo u dobrotvorne svrhe. Slušanjem albuma na digitalnim platformama, shareanjem kompilacije i interakcijom s našim sadržajem i izvođačima, pomažete nam prenijeti poruku zajedništva i pokazati da bez obzira na sve, stojimo jedni uz druge i ne odustajemo. Hvala svima koji su pridonijeli stvaranju ove kompilacije i odrekli se vlastitih prihoda u
korist prikupljanja sredstava za obnovu Zagreba."

Bandcamp : https://rikamuzika.bandcamp.com/album/zgb-2020
Website : www.rikamuzika.com
Instagram/Facebook : @rikamuzika, #zgb2020
Compilation name : ZGB 2020
Artist : Various
Catalogue number : BLKN2
Format : Digital only
Cover photo : Anto Magzan, After the Zagreb earthquake

Tracklisting :
Mangroove - Nešto veće od nas (04:23)
Sfumato - Fatamaran (06:58)
Jinx - Jesmo li dobro (05:16)
Mary May - From Home (03:02)
Sara Renar - Trag (03:06)
Antenat - Danas ima sutra (05:35)
Doringo - Mrežničko kolo (04:12)
Mimika Orchestra - Forgiveness Day (10:11)
Andreja, Rundek i Ekipa Ftičeki - Dolinom se šetala (03:22)
JeboTon Ansambl - Memoari ‘09 (03:03)
Mašinko - Cmrok 2 (02:57)
Peglica i Komandos - Kiosk Bronko (04:51)
Kozmodrum - Wormhole (06:00)
Porto Morto - Kuća (04:39)
Tús Nua - Palindrome (05:35)
Rundek Cargo Trio - Ima ih (05:04)
Chui - Eternautova tema (12:25)
ST!llness - Energija (08:02)
Truth ≠ Tribe - LA 1992 (06:55)