Zagreb se ovog vikenda zagrijava za Dimensions festival uz Broken English Club i ekstrakt

Tradicionalno, i to već šestu godinu za redom, zagrebački kolektiv ekstraktorganizira zagrijavanje za Dimensions festival koji će se ove godine, po posljednji put, održati na tvrđavi Punta Christo pored Pule, i do od 28. kolovoza do 1. rujna. Ovog petka, 10. svibnja, u klub Aquarius (Aleja Matije Ljubeka) kao glavni gost stiže legendarni britanski glazbenik Oliver Ho, koji je na sceni od 1996., i to sa svojim novim projektom Broken English Club.

Svoj label META Oliver H je osnovao 1997. godine, a glazbu je osim toga izdavao na Blueprint, Surface i Drumcode izdavačkim kućama. Dotičnog glazbenika smo imali priliku već dva puta slušati u Zagrebu, a njegov set iz 2000. godine u Tvornici, na programu Stereo Studio, nam je dugo ostao u posebnom sjećanju. Ništa manje poseban nije niti njegov novi projekt Broken English Club s kojim izbacuje fantastična izdanja na labelovima Jealous God, Cititrax i L.I.E.S. Broken English Club svojim zvukom premošćava techno, industrijski i post punk.

Gostu iz Velike Britanije se pridružuju članovi ekstrakt kolektiva Ganik, Labud i Mimi. Za napad na sva osjetila u klubu brinu se BTY logistic i njihov famozni Void Acoustics soundsystem! Uz Broken English Club, nastupaju članovi ekstrakt kolektiva Ganik, Mimi i Labud. Ovo je šesti Dimensions launch party u ekstraktovoj režiji, a do sada su na njima ugostili Radioactive Mana, Moritz von Oswalda, Kowtona, Ben UFO-a i Surgeona. Ulaznice za ovo gostovanje možete kupiti na ulazu u klub, i cijena je 70 kn do 01:00 i 80 kuna nakon 01:00. Svi posjetitelj Dimensions 2019 Zagreb Launch Party w/ Broken English Club (UK) će sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti 2 x 1 festivalsku ulaznicu za ovogodišnji Dimensions festival!