Uskoro stižu digitalna (re)izdanja Radikal Dub Kolektiva

Radikal Dub Kolektiv (RDK) osnovan je u svibnju 2002., a prestao je s radom u lipnju 2010. godine. Nastali su nakon raspada Abrakha-Dub-R, prvog benda koji je radio autorski dub/reggae na ovim prostorima. Istoimeni prvijenac je prvi domaći dub album, sa ska, punkrock i trance utjecajima. Originalno objavljen 2004. kao CD u izdanju Zvuka Močvare, Kingstona i Humanita Nove. Reizdan je 2008. kao LP/MC (NNNW), uz posebnu posvetu Domagoju Šeksu, preminulom članu benda. Ovom prilikom biti će objavljen prvi put u digitalnom formatu.

Digitalno (re)izdanje albuma prvijenca Radikal Dub Kolektiva

Jedna od posebnosti Radikal Dub Kolektiva bila je upravo imitacija u pravilu elektronički isproducirane glazbe, kroz standardnu rock postavu (gitara, bass, klavijature, bubnjevi) i tehnike live dubbinga, koja je u kombinaciji s učestalim, najčešće samostalno odsviranim koncertima u višoj brzini, stvarala oduševljenje kod većine onih koji su imali prilike susresti se s radom benda za vrijeme njegova postojanja, a sve skupa rezultiralo je pokretanjem vrlo agilne domaće dub scene.

Pre-save / pre-add / pre-order --> https://orcd.co/pdv050


Reizdanje singla "Rajčice" Radikal Dub Kolektiva

Rajčice Dub bio je "spontani" hit koji se zadržao 14 tjedana na Ceneru, domaćoj Top ljestvici Radia 101. Prvi domaći dub 7" singl (Kingston) koji na B strani sadrži jungle remiks. Originalno izdan 2005. doživjeti će svoje premijerno izdanje u digitalnom formatu koje će popratiti limitirana serija na 7" vinilu.

Pre-order - Rajčice Dub / Tomato Jungle - 7"
Pre-order - Rajčice Dub / Tomato Jungle - Digital


Popratni merch povodom reizdanja prvog albuma i singla Radikal Dub Kolektiva

Nove kratke majice s logom benda će također biti dostupne prilikom objavljivanja digitalnih reizdanja te ih se već može prednaručiti.

RADIKAL DUB KOLEKTIV - Logo - Black T-shirt

RADIKAL DUB KOLEKTIV - Logo - Yellow T-shirt