U 3 dana 14 imena: Martinska Punk meets Kanal fest izašao s rasporedom nastupa bendova po danima

Jedna od najvećih punk fešti na prostoru Dalmacije i šire okupila je 14 bendova koji će nastupiti u tri dana, 27., 28., i 29. srpnja, na Martinskoj u Šibeniku. Festival koji je već sada željno iščekivan u cijeloj zemlji i regiji Martinska Punk meets Kanal fest objavljuje raspored nastupa bendova po danima.

Moguće je kupiti festivalsku, trodnevnu ulaznicu ili karte za svaki pojedini dan. Cijena za festivalsku ulaznicu je 35 eura, a za pojedini dan 15 eura, mogu se kupiti na poveznici.

Legende punk rocka iz Europe, zemlje i regije, ujedinjeni s mladim snagama i novom scenom, nastupit će na jedinstvenoj festivalskoj lokaciji. Martinska je zaštićeni park prirode. Pozornice okružene borovom šumom, morem i s neprocjenjivim pogledom na grad Šibenik, u samom srcu ljeta i vrhuncu turističke sezone dok se pred publikom izmjenjuju jake snage punka i punk-rocka, zasigurno će biti nezaboravno iskustvo.

Čeka nas višestruko slavlje na Martinskoj, osim što su se ujedinila dva respektabilna alternativna festivala Martinska Punk i Kanal fest, ovog se ljeta obilježava i dvostruka obljetnica. Bilježimo pet godina djelovanja programa Ljeto na Martinskoj kao glazbene oaze srednje Dalmacije, a isto toliko godina obilježava i Kanal fest.

Prvi dan, četvrtak 27. srpnja
Anti-Nowhere League
Alergija
Donkey Hot
Heihaizi

Drugi dan, petak 28. srpnja
Lion's Law
D Diplinzi
Tačke
Kosturi
LokvA on the Street

Treći dan, subota 29. srpnja
Subhumans
Nula
Essence
Shin
Smrt Razuma


Anti-Nowhere League

Prvi dan, četvrtak 27. srpnja
Festival Martinska Punk meets Kanal fest ide ravno u glavu, bez okolišanja, kako i priliči jednom punk mitingu. Odmah prvi dan kao glavne zvijezde večeri na pozornicu se penju britanske punk-rock legende Anti-Nowhere League. Prije headlinera večeri i jednog od nosećih imena festivala, publiku će pošteno razdrmati zadarska Alergija. Nedavno ponovno aktivirana Alergija izbacuje singl, za singlom, a za ovaj ljetni nastup imat će već i novi album. Večer će otvoriti mladi zagrebački bendovi  Donkey Hot i Heihaizi, koji itekako imaju iskustva sa svirkama i nastupima, a njihovi opisi otkrivaju da su to ipak stare i mudre duše.

Drugi dan, petak 28. srpnja
U petak će se Martinska oriti od Oi! street punk i hardcore, koji će publici donijeti headlineri večeri Lion's Law. Bend nastupa po festivalima diljem svijeta, a sigurno će dio te atmosfere prenijeti i na Martinsku. Pred svojom publikom kultni alternativni pop punk rock D Diplinzi, koji će se nakon 15 godina u svom gradu vratiti na scenu. Izvest će svoje stare bezvremenske hitove, ali i nove pjesme.
Istog dana nastupaju i Tačke, Kosturi te LokvA on the Street, pripadaju mlađoj ili mlađahnijoj generaciji, a praše hardcore punk bez greške. Tačke su "mlade, pola pijane, pola straight edge nade kutinske punk scene", dok su Kosturi su "Brutal Hypersonic Rock kvartet iz dalmatinskih vrleti, točnije iz mitskog sela Majmunova". LokvA on the Street, je dugoselsko-zagrebački hardcore punk sastav koji obećava žestoku svirku.

Treći dan subota 29. srpnja
Za završni dan festivala treba itekako sačuvati snage, jer od prvog do zadnjeg artista nema predaha. Kultni britanski anarho punk sastav Subhumans nastupaju kao headlineri večeri i zatvaraju festival. Prije njih na pozornicu se penje ništa manje kultna Nula, koja uvijek pred svojom publikom u Šibeniku napravi posebnu atmosferu. Ponovno reaktivirana Nula, reizdala je svoj album "Pobijedimo laž" i krenula na dugu turneju.
Essence iz Splita će pošteno razdrmati publiku svojim jedinstvenim blendom stilova kao što su prog-metal / post-hardcore, za sebe vole reći da su math'n'roll! Shin je melodični hardcore punk band, koji je svojim aktualnim albumom "III" oduševio sve poklonike žanra. Jedini female fronted bend na festivalu ne smijete propustiti. Smrt razuma je DIY hard core punk bend nastao u Osijeku, po svojoj žestokoj svirci poznati su u regiji i Europi, a svojim će nastupom otvoriti posljednji dan Martinska Punk meets Kanal festa.


Subhumans


Nula


Lion's Law


Alergija

Ovog ljeta udruženim snagama za duplo slavlje: obilježavamo prvih pet godina Kanal Festa, kao i aktualnog projekta Martinska Šibenik.

Osim trodnevne festivalske ulaznice, dostupne su i jednodnevne karte.


Martinska kraj Šibenika