Trostruko slavlje na dodjeli Ambasadora: PDV, One Dread i Bella Technika osvojili nagrade

Ovogodišnji Ambasador poprimio je i europski karakter, kako su istaknuli organizatori, time što su razradili sustav dodjele nagrada među kojima je čak 22 hrvatske i 20 regionalnih kategorija, o kojima su odlučivali i struka i publika. Dodjela nagrada Ambasador održana je 30. 11. 2023. u zagrebačkom klubu Boogaloo. Ove je godine tri nagrade za svoj rad i aktivnosti u 2023. dobio PDV, odnosno bendovi koji su potpisani za naš nezavisni label.

One Dread su singlom "Mr. Nicey Nice" osvojili nagradu za Dub & Reggae izdanje godine. "One Dread je bend koji već dugo godina djeluje, a u autorskim vodama plivamo od nedavno tako da nam ova nagrada svima znači kao nekakvo prizanje, nadam se da je to tek početak i da nas još mnogo toga uspješnog čeka, hvala svima", zahvalila se Tena Starčević iz One Dreada, na nagradi u kategoriji Dub & Reggae izdanje godine!

"Solid State", drugi album Belle Technike, proglašen je za Najbolji regionalni album/kompilaciju godine! "Hvala stručnom žiriju, drago mi je što vam se dopada nova ploča... vidimo se uskoro u Zagrebu", kratko se zahvalio na nagradi Bojan Drobac Bambi iz Belle Technike.

Izdavačka kuća PDV, koja je protekli mjesec proslavila 10 godina postojanja dobila je nagradu Ambasador u kategoriji Regionalna nezavisna izdavačka kuća godine.

"Ova nagrada super dolazi za 10 godina PDV-a. Kad smo pokretali izdavačku kuću i odlučili izdavati vinile, prije desetak godina, onda je to stvarno bio kao nekakav očajnički potez, misleći da to neće dugo. Danas smo sa 70 izdanja ušli u 11. godinu, a najavili smo ih još 12 novih, vjerojatno će ih biti još i više. Moram još reći da su stvari na našoj sceni dosta otišle u krivo kad su ljudi prestali kupovati muziku i iznajmljivati je sa digitalnih platformi. Utoliko, hvala svima koji podržavaju nezavisna izdanja, kupujući fizička izdanja ili download od nezavisnih izdavača, jer im je to najveća garancija za uspjeh", rekao je prilikom preuzimanja nagrade Vedran Meniga ispred PDV-a.