Singlom "Preko trupel" slovenskih hardcore punkera Wasserdicht započele su prednarudžbe prvog studijskog albuma "Prihajamo v miru"!

Wasserdicht je hardcore bend iz Ormoža, koji s djelovanjem počeo početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Nakon nekoliko promjena, 1993. godine formirao se sastav koji i danas stvara buku: Marko (gitara/vokal), Miha (bubnjevi/vokal), Robi (bas). Jedni od sudionika sad već mitske Noći vještica 1995. godine u Samoboru, diskografski i koncertno najaktivniji bili su u drugoj polovici devedesetih godina, kada im se na vokalu pridružio Dejan. Uskoro nakon Dejanovog odlaska početkom 2000-ih, Robija na basu zamijenio je Andrej. U toj postavi bend je objavio nekoliko izdanja prije nego što su prestali s radom 2005. godine.

2021. godine ponovno su se okupili i započeli sa stvaranjem novog materijala, koji su snimili u zagrebačkom studiju Depth s Filipom Sertićem za pultom. Duga odsutnost nije nimalo umanjila energiju i snagu benda, jer puni entuzijazma i želje za svirkama 22. 3. objavljuju svoj prvi samostalni prvijenac "Prihajamo u miru" (PDV072). Album predstavlja autentičnu i intenzivnu hardcore zbirku, koja će oduševiti stare i pridobiti nove fanove, koja nam donosi sirovu energiju i angažirane tekstove po kojima je bend bio poznat. Naslovnica, koja odlično naglašava njihovu viziju i estetiku, djelo je strip majstora iz Subotice, Punkersteina, a album objavljuju GBTM Records iz Murske Sobote i PDV.

 

  

 

Prvi singl "Preko trupel" objavljen je danas u podne https://youtu.be/bIAYx7r-5Pw, a već su započele i prednarudžbe albuma "Prihajamo v miru" po povoljnijoj cijeni od 20 eura --> https://www.pdv.com.hr/hr/store/wasserdicht-prihajamo-v-miru-lp.  

 

Diskografija:

Wasserdicht / World Chaos (Split tape, Abnormal Tapes, 1995)
Scuffy Dogs  / Wasserdicht (Split LP, Jay Walk, 1996)
Konstrukt / Wasserdicht (Split EP, Jay Walk, 1997)
Humantiaer / Wasserdicht (Split LP, Vulkancore, 2002)
FxPxOx / Wasserdicht (Split mini CD, Homegrown Records, 2003)
Homo Homini Lupus / Wasserdicht (Split tape, BUM Records, 2004)
Iluzija svobode 1990 - 2013 (Dicography tape, M.S.F., 2013)
Prihajamo v miru (LP, GBTM & PDV, 2024)

Linkovi:

https://wasserdicht.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/wasserdicht.hardcore
https://www.youtube.com/@WasserdichtHardcore