Punk-Reggae Fiesta! 2K1 Vinyl Selection by DJ Jebiga

Punk-Reggae Fiesta! je bio popularni koncertni i clubbing event, koji je kroz selekciju DJ-a predstavljao punk rock bendove inspirirane karipskim utjecajima (rocksteady, ska, reggae, dub, itd.), ili raznim elelktroničkim stilovima (jungle, breakbeat, drum’n’bass, itd,).

Održavao se kroz niz godina početkom stoljeća, u redovitim terminima u klubu Močvara u Zagrebu, a povremeno i na drugim lokacijama, te u drugim gradovima i zemljama.

Nakon pojedinčanih i rijetkih izleta u ponudi, Punk-Reggae Fiesta! je ujedno prva koncertna večer koja je u klupski prostor dovodila dub, reggae i ska bendove (Zion Train, B.R. Stylers, paprika Korps, Leftover Crack, Argies, Cantina Roots, itd.), a uz resident DJ-e, redovito su nastupali i mnogi gostujući.

Punk-Reggae Fiesta! imala je i bendove domaćine, ujedno pionirske začetnike autorskog muziciranja kroz reggae/dub stilove u domaćem okruženju. U početku su to bili Abrakha-Dub-R, da bi ih zamijenili Radikal Dub Kolektiv. Osim inozemnih gostovanja, Punk-Reggae Fiesta! uvijek je predstavljala i domaća i regionalna imena (Brain Holidays, Antenat, Red Five Point Star,…).

Idejni začetnik, urednik programa i resident DJ Vedran Meniga aka DJ Jebiga (sa svim inačicama), složio je selekciju stvari koje bi zasigurno bile dio repertoara da se večer nastavila redovitije održavati u razdobolju posljednjeg desetljeća, od 2010. do 2020. godine.

Izvor reprodukcije je isključivo sa gramofonskih ploča, a sadrži i nekoliko eksluziviteta, ili tzv. Dubplateova.

Emitiran je u obliku radijske emisije, u utorak, 5. listopada, od 20 do 22h, u programu Radija 808 (93,9MHz / www.radio808.com).

Snimku emisije moguće je preslušati na Mixcloudu