Priznanje Pločniku i DVA OSAM: 'Srebrna pljoska' za rad, entuzijazam te veliku ljubav prema glazbi

Glazbeni festival "Velika rock eksplozija" održala se u listopadu 2023. po 15. put, a za svoje veliko jubilarno izdanje uveli su novost - nagradu "Srebrna pljoska". Među dobitnicima je i naš Vedran Meniga, a kao razlog istaknuti su i Pločnik te klub DVA OSAM.

Kreativni hub Pločnik ovog je ljeta, točnije 13. srpnja 2023., napunio sedam godina od otvaranja svojih vrata na adresi Međimurska 21 u Zagrebu. Kreativni hub Pločnik zamišljen je i postavljen kao višeslojni prostor koji u svom središnje dijelu nudi kafić/dnevni boravak i mjesto za sastanke, uz iznimno bogatu ponudu pića s naglaskom na craft pive. Na vrhu se nalazi PDV prodavaonica ploča, a na dnu podrum Klein koji je ugostio brojne glazbene, književne i kulturne programe.

Klub DVA OSAM, od nekadašnje Jabuke preuzeo je prostor, poštujući naslijeđe, tako je klub na adresi Jabukovac 28 zakoračio u još jednu novu fazu u svom postojanju od 1968.  DVA OSAM otvoren je 10. prosinca 2021. u jeku pandemije i od tada kontinuirano nudi raznovrsne programe - od filmskih večeri, koncerata, slušaonica i DJ programa pa sve do besplatne radionce za audio-tehničare.


Doringo Photography

"Srebrnu pljosku" primilo je petnaest pojedinaca koji su svojim radom, entuzijazmom te velikom ljubavi prema glazbi uvelike doprinjeli poboljšanju i razvoju hrvatske urbane glazbene scene, objasnili su organizatori Velike Rock Eksplozije. Ovo je bio prvi put da je to glazbeno događanje i festival dijelilo ovo priznanje.


Doringo Photography

Dobitnici "Srebrne pljoske" su:

Sanja Maksan – Slobodan ulaz
Ivan Kraljević – In.Tri
Vladimir Horvat – Horvi- terapija.net
Goran Čelig – 2 sata paklenog šunda
Domagoj Mijić – Demobox
Ivan Vlašić – Radio Student
Ivo Čipčić – Petokraka
Robert Urlić – HR 2
Krešimir Blažević – Rockmark
Dinko Čvorić – Doringo Production
Maja Milin Kosa – Urbofon
Klub Močvara – URK
Vedran Meniga – Pločnik / Dva Osam
Zdenko Franjić – Slušaj najglasnije
Denis Mujadžić – Denyken