PREACH THE RIČ Hip-Hop festival: Šibenik i Hrvatska dobivaju novo cool događanje

Već dulje vrijeme, iz godine u godinu, istinski fanovi pravog Hip-Hopa u Hrvatskoj svjedoče eksponencijalnom rastu domaće scene tog glazbenog žanra.

Posljednjih godina pojavio se velik broj novih izvođača iz svih dijelova Hrvatske, svi su oni već nakon prvog albuma ostavili odličan dojam i na slušatelje i na kritičare. Uz glazbenike, istaknuli su se i brojni producenti koje, kao i same izvođače, krasi originalnost i šarolikost, a svaki od njih na scenu donosi neki "svoj zvuk". Sve je to dokaz da Hip-Hop scena u Hrvatskoj živi i buja, s novom muzikom povećala se količina i kvaliteta spotova, dizajna covera i popratnih sadržaja specifičnih za ovaj urbani žanr.

Zaista možemo reći da je Hip-Hop scena u Hrvatskoj bolja nego ikad, šarolika i originalna, nikad nije bila kvalitetnija i kvantitetnija, apsolutno zaslužuje veću pažnju i vrijeme je da se cijela priča podigne na višu razinu.

S tim zaključkom na umu ponosno predstavljamo novi Hip-Hop festival naziva PREACH THE RIČ koji će se održati ovog ljeta na Martinskoj u Šibeniku, 18. i 19. kolovoza.

Smisao i ideja festivala PREACH THE RIČ je da se Hip-Hop širi po mapi Hrvatske, da ga se predstavlja i promovira u najboljem svjetlu kako bi scena ojačala i još se čvršće povezala. Osim toga želja je da PREACH THE RIČ potakne i inspirira, da gradi i stvara, da plod tog rada dovede do stvaranja novih izvođača, novih albuma i novih fanova.

Koncept festivala PREACH THE RIČ je da dolaskom na lokaciju, posjetitelj, glazbenik ili zalutali turist uđe u poseban svijet u kojem vlada Hip-Hop i ljetna vibra. Ne želimo da ovo bude još jedan klasičan festival za koji publika kupi kartu i samo dođe čuti bend ili Dj-a, nego da kad dođu na lokaciju imaju osjećaj da su došli u ljetni kamp.

PREACH THE RIČ nije samo ljetni festival, on je i projekt koji će trajati cijele godine. Koncept projekta PREACH THE RIČ je da to postane platforma, promotor, portal i medij koji će cijelu godinu podržavati scenu, obavještavati o dolasku novih albuma i izvođača. Publika će cijelu godinu putem društvenih mreža, anketa i ispitivanja sudjelovati u jačanju scene. Više o tome ćete saznati u nastavku kampanje.

Ne sumnjamo da je sve ovo moguće, jer danas je Hip-Hop jedan od najpopularnijih glazbenih stilova uopće. Šibenski PREACH THE RIČ se u svom prvom izdanju priključuje velikoj proslavi - 50 godina Hip-Hop kulture - koja se 2023. godine obilježava u cijelom svijetu.

Line up objavljujemo idućeg tjedna.