Pozitivan ritam sudjeluje na Prague Music Weeku internacionalnom događanju

Prague Music Week je trodnevno glazbeno događanje koje služi kao platforma za povezivanje glazbenih umjetnika, profesionalaca, ali nudi i brojne zanimljive programe za ljubitelje glazbe iz cijelog svijeta.

Ovo događanje, koje se odvija prvi put, naslanja se na koncepte uspješnih konferencija Nouvelle Prague i Beats Evolution Conference. Od dosadašnjih događanja će se razlikovati time što će obrađivati i do sad zanemarene teme, poput one o ekološkim pitanjima u glazbi, a ponudit će i sajam glazbene tehnologije i tehnoloških inovacija.

Kao i većina glazbenih showcase festivala i konferencija i Prague Music Week nudi bogat glazbeni program čeških i inozemnih umjetnika te brojne Workshopove, konferencije, panele i prezentacije o aktualnim temama u glazbenoj industriji.

Na jednom od tih panela sudjeluje i Vedran Meniga iz Pozitivnog ritma na kojem će biti riječi o tome kako izgleda realnost turneja za umjetnike iz središnje Europe. Ova panel diskusija u fokusu ima specifične izazove i mogućnosti s kojima se susreću umjetnici iz središnje Europe kada organiziraju koncertnu turneju. Sudionici će se dotaknuti svih aspekata od logistike, financiranja, marketinga i administracije koje su povezane s odlaskom na turneju. Ideja panela je i da se istraže mogućnosti kako da umjetnici iz te regije dobiju veću vidljivost te budu što uspješniji na svjetskoj glazbenoj mapi.