Pozitivan ritam sudjeluje na konferenciji i festivalu: SHIP dovodi najrelevantnija imena glazbene industrije

Jedan od najuzbudljivijih događaja na hrvatskoj kulturnoj sceni SHIP festival sve je bliže. Ova glazbena konferencija & showcase festival zakazan je od 14. do 17. rujna u Šibeniku.

Tamo će se na različitim lokacijama odvijati paneli, konferencije, predavanja, speeddate networking, kao i koncerti brojnih umjetnika iz zemlje, regije i Europe. Pozitivan ritam na ovom događanju ima nekoliko svojih predstavnika, a brojnim govornicima među kojima je od početka uvršten Vedran Meniga, glavni i kreativni direktor Pozitivnog ritma, pridružuje se i naš Danijel Sikora Six.

Vedran Meniga glavni i kreativni direktor Pozitivnog ritma, tvrtke sa sjedištem u Puli i Zagrebu, koju su pokrenuli entuzijasti, kroz koju aktivno izgrađuju i promiču nezavisnu glazbenu scenu, s 30 godina iskustva. Od 2003. kada je pokrenuo Seasplash Festival, 2012. i Slurpa, preko dugogodišnjeg vođenja Outlook i Dimensions festivala u suradnji s engleskim partnerima. Nakon aktivnosti u Puli, festivalske aktivnosti preseljene su u Šibenik, gdje je posljednjih pet godina koordinator sve priznatije lokacije Martinska, koja je jedna od rijetkih u svijetu organizirala festivale i tijekom pandemije 2020./2021.
Osim organizacijom evenata, promociji i produkciji, Pozitivan ritam je iznjedrio i nekoliko različitih brendova PDV Records & Merchandise, edukacijske platforme i besplatne workshopove, kao i različite in-house servise kao što su PR/promocija, transport, booking... Ne zaboravimo jedno od omiljenih mjesta u Zagrebu Pločnik - konceptualni prostor koji osim što je dnevni boravak, kreativni hub, dućan ploča nudi i veliki broj fenomenalnih piva. Noćni život metropole njeguje se u klubu DVA OSAM, koji uskoro otvara svoju treću sezonu u kojoj i dalje ustraje na eklektičnoj ponudi programa od filmskih, koncertnih i klupskih događanja.
I da, Vedran također svira bubnjeve, trenutno u svom prvom punk bendu Nula, osim toga rado je viđen DJ koji muziku pušta s vinila.

Danijel Sikora Six svoju inicijaciju u glazbeni biznis doživio je još u srednjoj školi kada je stupio u svoj prvi punk bend. Kao student počeo je bukirati koncerte. Sve je eksplodiralo tijekom devedesetih, formiranjem kultnog zagrebačkog kluba Močvara, koji je pokrenuo sa svojim drugovima. Na početku novog stoljeća, sudjelovao je u pokretanju sada jednako slavnog Moonlee Records. Trenutno radi u Pozitivnom ritmu, hrvatskoj kompaniji koja se bavi svime što je vezano uz glazbu. Također je dio tima koji vodi Geenger Records, koji posluje pod motom "Awesome new music from the Vukojebina".

Više od 60 glazbenih profesionalaca

Na konferencijskom dijelu festivala gostovat će preko šezdeset europskih glazbenih profesionalaca iz 16 zemalja svijeta i to, sva imena i biografije možete pronaći na službenim stranicama SHIP festivala.

Među svima njima, kao posebni gost i glavni govornik ističe se James Minor, potpredsjednik kultnog i jednog od najvećih glazbenih festivala u svijetu SXSW Music Festivala (Austin, Texas). Minor iza sebe ima više od 25 godina iskustva u glazbenoj industriji. Radio je kao glazbeni menadžer te agent za glazbenike, ali i klubove u Austinu i New Yorku. U prvom posjetu Hrvatskoj predstavit će SXSW festival koji 2024. slavi 38. sezonu i odgovoriti na pitanja glazbenih profesionalaca koji će moći iz prve ruke saznati sve o ovom važnom festivalu za sve glazbenike koji imaju želje izvesti svoju glazbe "preko bare". Sve informacije saznajte u Kući umjetnosti Arsen, 15.09.2023. u 13:15.

Glazbeni dio SHIP Festivala

Uz govornički dio, bend  ###  koji je potpisan za našu izdavačku kuću PDV  također će nastupati pred internacionalnim predstavnicima glazbene industrije.
Kultni sisački bend ### (čitaj Tarabe ili dR:dR:dR) je bend koji najbolje opisuje insturmentalna gitarska buka, feedback i pulsirajuće svjetlo. Na prostorima balkanskog undergrounda poznati su po svom DIY pristupu dok uspješto izbjegavaju svaki normalan razvoj stvari. Snimali su i/ili nastupali u napuštenim željezarama, krovovima, kupaonicama, isto tako su preselili cijeli studio u skvotirano kino. Od 2013. ovi umjetnici su dali sve od sebe da zabilježe tišinu svojih malih rodnih gradova - Siska i Novske - u  bučni svijet videoeksperimenata, tinitusa i otisaka utisnutih žica na svojim prstima. Nastup ### na SHIP Festivalu zakazan je za subotu 16. rujna.

Raspored po danima

Tijekom četiri festivalska dana na šest pozornica izmijenit će se žanrovski raznolika domaća i strana glazbena imena. Nastupit će 42 izvođača iz 15 europskih zemalja i to po sljedećem rasporedu:

Četvrtak, 14/09/2023
Nu Genea live band (IT), Porto Morto (HR), Chui (HR), nemanja (HR), DJ Demian (HR), microslav (HR)

Petak 15/09/2023
52 Hertz Whale (SK), Aze (AT), Bad Daughter (HR), badfocus (CZ), Baptiste Lagrave (FR), Daliborovo Granje (HR), DayKoda (IT), freekind. (HR/SI), Gradske Bitange (HR), Neon Lies (HR), Nika Turković (HR), tonota (HR), Trokut (HR), Vizelj (RS), X.U.L (SI), Zarina Prvasevda (MK), Zimbru (RO), Zuzanna Całka (PL)

Subota 16/09/2023
### (HR), Ana Antonova (HR), BEACHPEOPLE (DE), Ben T Kadar (HU), Brvski (BA), Dunjaluk (HR), Fikcio Monger (HR), Fran Vasilić (HR), Iskra (MK), Jan Niković (HR), Nataleé (RS), Puluup (EE), RotorMotor (SI), S/UMAS (HR), Smrdljivi Martini (HR), Šimun Matišić (HR), Tolstoys (SK), ŽEN (HR)

Nedjelja 17/09/2023
Farewell Party

Ulaznice
Ulaznice za SHIP možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i dvodnevna ulaznica za koncerte (15.9. i 16.9.). Ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i ostale koncertne dane (14.9 – 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i dnevnom konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.