Pozitivan ritam na prvom izdanju SoAlive konferencije u Bugarskoj, u glazbenom dijelu programa nastupa i Vladimir

Prvo izdanje glazbene konferencije SoAlive Music Conference održava se u glavnom gradu Bugarske u Sofiji, od 19. do 21. listopada 2023. Ovo najveće događanje takve vrste u Bugarskoj okupit će brojne profesionalce iz glazbene industrije iz cijelog svijeta, kao i brojne glazbenike, a naglašavaju da im je cilj istaknuti povijesnu važnost Balkana, odajući priznanje regiji u kojoj su kroz povijest izmjenjivali različiti politički režimi, ali koja je istovremeno održala svoje kulturno naslijeđe. Priznavajući i odajući počast tom bogatom povijesnom kontekstu, SoAlive konferencija stvara jedinstvenu platformu za dijalog, suradnje i razmjenu ideja između glazbenih profesionalaca i umjetnika.

Vedran Meniga iz Pozitivnog ritma sudjeluje na panelu naziva "Festivals Unplugged: The Resonance and Ramifications of Balkan Music Festivals" (Festivali Unplugged: Odjek i grananje balkanskih glazbenih festivala). Na panelu će se raspravljati o nastanku i utjecaju glazbenih festivala na Balkanu, o njihovom ekonomskom i kulturnom doprinosu regiji kao i o budućnosti takvih okupljanja u post-pandemijskom svijetu. Koji su izazovi i mogućnost izvođenja glazbe uživo kako na Balkanu tako i u zapadnoj Europi svoje će mišljenje uz Vedrana Menigu iznijeti i Nela Pesovska, Nik Drozd, Stefan Elenkov, Nik Hobbs te Cesar Andion. Na panelu su ujedinjeni lideri industrije s umjetnicima iz obje regije kako bi raspravljali o specifičnim pojavama i preprekama koje su karakteristične na njihovoj sceni. Na panelu će se uroniti u kulturne, tehnološke i ekonomske faktore koji utječu na taj sektor, a zajedno će osmisliti strategije za poticanje rasta i inovacija.

Vladimir u glazbenom dijelu programa

Vladimir Mićković, koji iza sebe ima brojne glazbene projekte, nastupa u glazbenom programu SoAlive konferencije, u subotu 21. listopada u Sofia Live Clubu. Mićković je sa svojim world music/etno projekta Vladimir & Kalafat za PDV objavio dva hvaljena albuma koji odaju počast mediteranskom nasljeđu "Riva degli Schiavoni" i  "Ell Shatt".