Pozitivan Ritam među sudionicima na velikoj konferenciji elektroničke scene u Parizu

Hrvatska elektronička scena po pozivu kolega iz Francuske stiže na veliki Paris Electronic Week, konferenciju kulturne razmjene između glazbenika i i organizacija iz europskih prijestolnica kulture. Čast da se predstave pripala je i ekipi Pozitivnog Ritma koja će od 26. do 29. rujna u Parizu biti jedan od sudionika ovog najvećeg okupljanja industrije elektroničke glazbe.

U četiri dana, na konferenciji će se održati paneli, tribine, predavanja, radionice i prezentacije, susreti glazbenika te profesionalaca iz glazbene industrije, a bit će prilike i za predstavljanje različitih koncepata i festivala.

Jedan od govornika ovogodišnje konferecije bit će Vedran Meniga, glavni menadžer i kreativni direktor Pozitivnog Ritma, tvrtke s pulskom i zagrebačkom adresom koja je od početnog entuzijazma i puno rada u 25 godina izrasla u bitnu kariku promocije nezavisne glazbene scene. Tvrđava Punta Christo pored Pule, gdje je pokrenuo Seasplash i Slurp! festivale, postaje sve popularnija u svijetu i zbog Outlook i Dimensions festivala koji su nastali u partnerstvu s engleskim promotorima. Brendovi Seasplash platforma, PDV Records x Merchandise, klub Sirup i koncept klub/bar Pločnik, edukacijska platforma i radionice EduSplash, uz druge usluge kao što su PR/promocija, transport, booking čine Pozitivan Ritam ključnim i nezaobilaznim igračem u polju glazbene industrije.

Hrvatska je odabrana kao ovogodišnji partner dijelom zbog dodatne promidžbe, a dijelom zbog statusa jedne od najcijenjenijih europskih klupskih i festivalskih destinacija. Hrvatska elektronička scena je preko kontakata u inozemstvu (Udruga Technopol koju vodi Tommy Vaudecreane, te DJ Jean-Marie Kone) i platformi koje čine (Nagrada Ambasador, Udruga Klubska kultura i portal Klubskascena.hr) primila poziv od kolega iz Francuske s ciljem ostvarenja kulturne razmjene između glazbenika i organizacija iz europskih prijestolnica kulture.Organizatori hrvatsku glazbenu scenu vide kao iznimno aktivnu te hvale naše izvođače elektroničke glazbe. Delegaciju hrvatske elektroničke glazbe u prvom posjetu Parizu činit će oko 15-20 umjetnika sa scene - pokretači hrvatskih festivala, promotori, osnivači domaćih etiketa, DJ-i, producenti, live-actovi, udruge, klubovi, mediji i nekoliko laureata nagrade Ambasador. Paris Electronic Week idealna je platforma koja grad pretvara u vibrantnu party destinaciju uoči 20. rođendana Technoparadea. 

Uz to na Woodflooru poznatog pariškog kluba Concrete 27. rujna 2018. od 22h zavijorit će se Hrvatska zastava odnosno za pult će uskočiti tri naša renomirana DJ-a Pero-Fullhouse aka Skeptik, Sergej Snooze i Haris Čustović koji će predstaviti našu underground scenu, dok će potporu pružiti francuski DJ i zaljubljenik u Hrvatsku - Jean-Marie Kone koji je jedan od inicijatora predstavljanja hrvatske elektroničke scene u Francuskoj.

Delegaciju hrvatske elektroničke glazbe u Parizu čine:
Petar Dundov 
Vedran Meniga - Pozitivan Ritam, PDV Records, Seasplash Festival
Pero-Fullhouse, Skeptik - Moondance Festival
Sergej Snooze
Nicehell - Nox Festival
Lawrence Klein - RatCat
Butters - Less is More
Marijan Babicz - Uzmorejv
Toni Juranovic - Control Music
Tom Bug - Dobar House
Haris Custovic - Laus Music
System Divine
Yakka - Beatility Rec.
Lana Borić - Sonus, We Love Sound
Goran Tomašević - nagrada Ambasador, Klubska scena
Vladimir Gjurčević - udruga Klubska kultura
Marko Njegić - novinar Hanza Media