Pogledajte trailer za dokumentarac o Grace Jones koja nastupa u Areni 30. kolovoza

U rujnu, tik pred njen prvi koncert u regiji,  izlazi dokumentarni film Grace Jones redateljice Sophie Fiennes koji će nam dati intimni uvid u život ove velike glazbene i modne ikone. Grace Jones će otvoriti 6. Dimensions festival u pulskoj Areni 30. kolovoza. 

Film se snimao preko deset godina, adonosi priču o stilskom i nekonvencionalnom pogledu na Grace Jones, veliku glazbenicu s Jamajke, kao ikonu New Wavea. Dokumentarni film Grace Jones: Bloodlight and Bami snimao se preko dete godina i intiman je portret velike glazbenice s Jamajke.  Dokumentarac je svojevrsni nastavak na memoare koje je Grace Jones objavila tokom ove godine. 

Njen koncert u pulskoj Areni 30. kolovoza prava je prilika vidjeti veliku zvijezdu po prvi put u regiji, a na pozornici je jednako originalna i energična kao i na početku karijere. 

 

 

Jednako tako poznat po svojim nastupima je elektronski super-bend Moderat, trojac kojeg čine članovi Modeselektora i Apparat, predvodnici berlinske scene. Na tragu prošlogodišnjeg koncerta u Areni kojeg je otvorio trenutno najcjenjeniji jazz glazbenik Kamasi Washington bit će i nastup eksperimentalnog jazz benda Yussef Kammaal te bubnjara i kompozitora Mosesa Boyda. Ulaznice super ranograblice za koncerta otvorenja su rasprodane, a ulaznice s noom cijenom od 325 kuna se mogu naći na ovom linku.

 

.