PDV, Edusplash platforma i ABOP dobitnici Ambasador nagrada

Sinoć je u kultnom zagrebačkom klubu Aquarius svečano održana četvrta dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe za najbolja ostvarenja u 2019. godini. Dodjeli nagrade u Zagrebu prisustvovali su brojni umjetnici i stručnjaci koji djeluju u elektroničkoj glazbenoj industriji Hrvatske i regije. Nagrade su dodijeljene u ukupno 35 kategorija od kojih je struka nagrade podijelila u 11 kategorija dok je publika glasala u čak 24 kategorije. Struku su ove godine činili istaknuti DJ-i, producenti, promotori, organizatori festivala, voditelji klubova, radijski voditelji, PR-ovi, novinari i nezavisni istraživači. 

Pozitivan ritam i projekti koji iz njega proizlaze i ove su godine osvojili nekoliko vrijednih nagrada. PDV je osvojio nagradu za etiketu godine,  ABOP su elektronički band godine, a imaju i titulu za Najbolji album plesne i suvremene elektroničke glazbe (Delta) objavljen za etiketu PDV, Ante Zvonimir Stamać autor je dizajna za ABOP-ov album Delta, a ujedno i ponosni vlasnik nove nagrade Vizualno rješenje godine, dok su Edusplash platforma i Seasplash udruga nagrađene za promicanje i razvoj scene. 

Pokretači Ambasadora smatraju da je došlo vrijeme da se strukovne nagrade u ovoj industriji u narednom periodu počnu priznavati i institucionalno, odnosno da izvođači u što skorije vrijeme imaju osigurane simbolične prihode na osnovu ostvarenih priznanja Ambasador će 2021. održati svoje jubilarno peto izdanje i tom prilikom pokrenuti novi projekt imena SIMPOZIJ.  Na Simpoziju će se svake godine okupljati nagrađivani Ambasadori te stručnjaci iz naše i regionalne industrije koji će raspravljati i slati važne poruke o aktualnim problemima scene te kako se oni mogu riješiti u suradnji sa institucijama. 
 
 
Ono što nam je u ovom trenutku i više nego potrebno definitivno je zajedništvo, a Ambasador koji je upravo i pokrenut iz srca i sa jasnim vizijama čini sve da krizu u kreativnoj industriji pokuša barem nekako svima nama olakšati.Nagrada Ambasador elektroničku glazbu već nekoliko godina aktivno smješta u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške. Ambasador je postao više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora.

Svečanu dodjelu nagrada u četiri čina pratio je i bogat glazbeni program koji je obilježen live dub mixom zagrebačkog dub reggae tandema Anja G & Dr.obija, live actom Elevena iza kojeg se krije talentirani glazbenik Ivan Levačić, a čuli smo i zagrebačkog psytrance producenta Klaada u live izdanju.

Nakon završetka službenog dijela programa, u 22 sata se nastavio after party otvoren za sve posjetitelje na kojem su nastupili ekipa nagrađene najbolje nove klupske večeri MYUZ i mladi DJ godine po izboru struke – Marcel.