One Dread novim singlom i video spotom za pjesmu "Mighty Lioness" najavljuju svoj prvi studijski album!

One Dread su zagrebački reggae/dancehall sastav kojeg čine četvorica instrumentalista i TNT vokalna sekcija, čiji prvi autorski singl "Remembering" smo digitalno objavili 2021. godine. One Dread uskoro objavljuju drugi singl, "Migthy Lioness", za koji su snimili i svoj prvi video uradak, a koji će premijeru doživjeti 20.5.

Tekst i glazbu pjesme "Migthy Lioness" potpisuje Miroslav Uremović –  nekadašnji bubnjar benda One Dread, a pjesma je nastala 2016. godine kad je bend započeo raditi na autorskom materijalu. Zbog brojnih razloga bend je bio spriječen zaplivati u autorske vode, a pandemijski kontekst utjecao je u pozitivnom smislu na rad zagrebačkog sastava One Dread. Članovi benda vratili su se autorskom materijalu te su objavili prvi singl "Remembering", a ostatak materijala bit će objavljen na prvom albumu. Pjesma "Migthy Lioness", drugi je singl benda te ujedno prvi video spot.

TNT trio (Tea, Nika, Tena), svojim troglasnim vokalnim linijama, One Dread čini jedinstvenim glazbenim sastavom na ovim prostorima zbog čega je svaki od njihovih koncerata poseban doživljaj. Bend je odsvirao preko 400 koncerata diljem Hrvatske i regije, a osim klupskih svirki često se penju i na pozornice svjetskih i domaćih festivala. Iako je sastav baziran na reggae i srodnim žanrovima, glazbene preferencije svih uključenih doprinose veoma zanimljivom spoju raznih glazbenih pravaca. Third World, Bob Marley, Inner Circle, Alborosie, Steel Pulse samo su neki od izvođača čije pjesme One Dread uspješno obrađuje, a svoj prvi autorski album će objaviti ove godine!

Odbrojavanje je počelo, dok željno iščekujemo vidjeti što su nam One Dread pripremili u svojem prvom videu. Do "Migthy Lioness" premijere, njihov prvi singl "Remembering" je dostupan na linku --> https://www.pdv.com.hr/hr/artist/one-dread, dok će novi singl također biti dostupan na svim digitalnim servisima --> https://orcd.co/onedread-mightylioness