Objavljen drugi val izvođača koji stižu na Nox festival na Martinsku

Nox je festival elektroničke glazbe koji se održava 2. i 3. kolovoza na poluotoku Martinska nasuprot grada Šibenika gdje će u špici ljeta nastupiti dvadesetak stranih, regionalnih i domaćih izvođača. Odvijat će se tijekom dva dana i noći na dvije velike pozornice, uz prigodni after party program i druge popratne sadržaje.

Lokacija na kojoj se održavaju glazbeni programi prostire se između dvije obale rta Martinska na ulazu u kanal sv. Ante sa šibenske strane i ima sve potrebno za prijem većeg broja ljudi. Središnji prostor na kojem su pozornice okružen je borovom šumom u kojoj posjetitelji tijekom dana mogu uživati u hladu, a svuda naokolo je morska obala s dosta prostora za kupanje i sunčanje. Martinska je cestom kvalitetno povezana sa Šibenikom i Jadranskom magistralom, a tijekom ljeta bit će uvedene i posebne brodske linije.

U sklopu festivalske lokacije ograđeni je kamp robinzonskog tipa u kojem posjetitelji Nox Festivala mogu boraviti već od 1. pa sve do 5. kolovoza. Za sve koji imaju festivalsku ulaznicu kamp je besplatan što znači da korisnici samo trebaju podmiriti minimalni trošak boravišne pristojbe.

Šibenik je uistinu grad festivala i jedan od hrvatskih centara klupske elektroničke glazbe u kojem su ove zime nastupili TERR, Baikal, BOg, Mathias Schober, Love Over Entropy i brojni drugi, a na ljeto dolaze i izvođači kao što su Ame i HVOB. Festivali na Martinskoj samo su dio bogatog glazbenog programa na području Šibenika, među kojima valja istaknuti bogat program na šibenskim tvrđavama sv. Mihovil i Barone.

Grad je to iznimno bogate kulturne baštine s građevinama poput katedrale sv. Jakova i tvrđave sv. Nikole, koje su na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine, a centar je i dva poznata nacionalna parka - Krka i Kornati. Spada među najliberalnije i najsigurnije gradove u Hrvatskoj. Šibenik je prometno jako dobro povezan s Hrvatskom i regijom i do njega se može direktno autocestom A1, vlakom, brodom ili avionom na dva aerodroma udaljena autocestom samo 50 i 70 kilometara.

Entrio ulaznice 

Facebook Nox Festival

Instagram Nox Festival

Facebook Nox Festival Event

www.noxfestival.com