Nula, Stratus i Shin u Močvari

NULA 'Pobjedimo laž Anniversary Tour'
Petak 2.9., vrata 20h, koncert 21h
Upad u pretprodaji: 50 kn, na dan događanja na blagajni kluba: 65 kn

Pretprodaja ulaznica:
www.core-event.co/events/nula-stratus-i-shin-u-mocvari-0e24

NULA (Šibenik)
Ponovno okupljanje Nule potaknuto je objavljivanjem reizdanja prvog albuma "Pobjedimo laž" povodom jubileja 25 godina. Neposredno nakon, i prethodno neplanirano, uslijedilo je i reaktiviranje benda u originalnoj postavi, s povratničkom svirkom na Martinska Punk festivalu u Šibeniku 2020. godine. Bend je zatim najavio i seriju koncerata, koja je obustavljena poradi pandemije, a zatim i operativnog zahvata jednog od članova.
Turneja povodom reizdanja nastavila se sredinom ove godine, u sklopu koje je iduća stanica koncert u Močvari nakon dugo godina. Podsjetimo, osim što su svojim žestokim i beskompromisnim hardcore punkom participirali u izgradnji i povezivanju ratom razrušene underground punk scene početkom '90ih, Nula je bila intezivno povezana s klubom Močvara od samih početaka, od nastupa na prvom izdanju festivala Ponikve u organizaciji URK-a, preko benefit koncerta za preživljavanje kluba na prvoj adresi u Runjaninovoj, do koncerata početkom stoljeća koji su se odvijali na još uvijek postojećoj adresi na Trnjanskom nasipu.
Osim pjesama s prvog izdanja, dio koncertnog repertoara čine i one s prve zajedničke ploče s Bijes zdravog razuma iz '96. godine, koja je lani doživjela prvo digitalno reizdanje. A možda se zalomi i neka nova, s obzirom na to da Nula paralelno radi i na prvim novim materijalima nakon više od 20 godina.
www.nulapunk.com
www.pdvrecords.bandcamp.com/album/pobjedimo-la
www.pdvrecords.bandcamp.com/album/plit
Nula - Live @ Monteparadiso 1993
www.youtube.com/watch?v=L6DW2m2cGz0
Nula (AKC Medika 5.6.2021.)
www.youtube.com/watch?v=iNJJjBKBkRo

STRATUS (Šibenik)
S Nulom dolaze i Stratus, bend iz Šibenika iz prve polovice '90ih, koji je naslijedio buntovni hardcore punk izričaj, i odsvirao nekoliko nezaboravnih koncerata u tom razdoblju, uključujući i Monte Paradiso festival davne 1996. godine. Za njima je ostalo jedno izdanje "Kratko i jasno", snimljeno upravo u prostoriji Nule i objavljeno na kazeti.
Bend se reaktivirao prije godinu dana, nakon više od 25 godina pauze, Tomi, Stipi i Anti, odnosno trojici iz originalne postave, pritom se za bubnjevima pridružio Jere iz šibenskih bendova Cult Of Reborn, Disaster. i Zlobnik.
Nakon godinu dana redovnih probi, bend je u sviračkom naponu i bolji nego ikad, a osim starih stvari sviraju i nove.
Stratus - Kratko i jasno (full album)
www.youtube.com/watch?v=hr0gcnAzPWU

SHIN (Zagreb)
Ovom prilikom kao gosti na stage se penju i Shin, bend novije generacije, osnovan koncem 2013. godine. Nakon manjih izmjena u postavi, 2014. izbacuju prvi album "Running Sick" i sviraju svoj prvi koncert u zagrebačkoj Močvari. 2016. je uslijedio "Metamorphosis" EP s 5 novih stvari i obradom kultnog zagrebačkog benda Mikrofonija. Tijekom proteklih devet godina odsvirali su četrdesetak koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a 2022. završili su treći album jednostavnog naziva "III" koji bi svoje fizičko izdanje trebao realizirati krajem godine.
Od 2019. godine bend djeluje u sastavu Sole - gitara, Fićo - gitara, Šuker - bas, Josip - bubanj i Tea - vokal.
shinhardcore.bandcamp.com
www.facebook.com/shinhardcore

Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 17 do 24 h osim u slučaju najavljenih programa s naplatom ulaznica (provjeri na www.mochvara.hr).
www.mochvara.hr/terasa

Na Spotifyu smo napravili playlistu "Koncerti u Močvari" na kojoj se nalaze bendovi koji će kod nas nastupiti. Baci uho na link ispod i rokni shuffle.
www.sptfy.com/8mQ4