Nula: 25 godina 'Pobjedimo laž' druženje povodom reizdanja u šibenskom Azimutu

Kultni šibenski hardcore punk bend Nula je krajem 1993.g. snimio drugi demo materijal koji je početkom iduće godine objavljen kao album na audio kazeti, naziva 'Pobjedimo laž'.

Sniman u podrumskim prostorijama obiteljske konobe, koja je tih ratnih dana služila i kao sklonište, na opremi upitnog podrijetla i kvalitete, sve uživo. Prvo izdanje objavljeno je uz 6. broj fanizna Glans Penissis, a reizdanje 1997. za nezavisnu izdavačku etitketu Humanita Nova. Album je doživio i licencna izdanja u Češkoj, Poljskoj i Japanu, i prolazio bespućima kanala DIY scene prije vremena kompjutera i interneta.

U 30 pjesama, i preko 70 minuta, 'Pobjedimo laž' predstavlja antologijsko ostvarenje rane faze domaćeg undergrounda, snimljeno doslovno “pod zemljom”, sa beskompromisnim anti-ratnim i anti-establishment porukama, na kojem je prisutna nagomilana frustracija generacije koja osjeća da su joj ugrožene najbolje godine. Snimke koje su preuzete sa master kazeta, i prvi put digitalizirane, predstavljaju bend u kreativnom naponu snage, kada je istovremeno značajno pridonosio povezivanju nezavisne scene, i stvaranju prostora za njezino djelovanje u ratom rastrganoj zemlji.

Točno 25 godina od prvog fizičkog ukazanja pravo je vrijeme da po prvi puta dobije svoj vinilni i CD oblik, s pratećim digitalnim formatima.

1.11. krenula je crowdfunding kampanja i traje mjesec dana, za sve one koji žele podržati financiranje ove inicijative. Reizdanje uključuje i originalnu knjižicu s tekstovima, te ilustracijama.
--> www.nulapunk.com

Tim povodom družimo se s članovima benda, u prvom dijelu večeri kroz razgovor, u drugom uz druženje i tulum. Ulogu moderatora ovom prilikom preuzima dugogodišnji prijatelj benda i ugledni novinar Marko Podrug.

Četvrtak, 5.12.2019.
Start: 21h

www.pdv.com.hr
www.pozitivanritam.hr