Nova izdanja etikete Geenger u PDV-u

Nezavisna izdavačka kuća Geenger Records prošle godine iznjedrila je pregršt izuzetno hvaljenih izdanja. Raznolik i stilski osebujan katalog su tako obogatili albumi regionalnih veterana poput Consecration, Bernays Propaganda i (The) Lesser Men i mlađe snage iz Nellcotea i Izae. Sva recentna Geenger izdanja dostupna su u dućanu ploča PDV (Međimurska 21, Zagreb), webshopu i široj distro mreži.

CONSECRATION - Plava Laguna

'Plava Laguna' šesti je po redu album sastava Consecration, moćnog post-metal tria koji s godinama sazrijeva kao fino vino. Energetične kompozicije, gitarske progresije, fuzzy bass tonovi u kombinaciji sa snažnim bubnjevima pokazuju kako Consecration sa svakim novim izdanjem uči, raste, te evoluira u sve veći glazbeni fenomen. Pjesme prepune melodije upakirane u sonični svemir progresivne post-metal / post-rock glazbe. 

Izaeov novi uradak ‘Kvamb’ savršeno dočarava kako kratke, akustične pjesme mogu biti prekrasne i kreativne. Mirne, nježne te atmosferične kompozicije uz gitare koje su često odsvirane u glavnim akordima i ljestvicama. Sve pjesme odašilju pozitivne vibracije koje razveseljavaju na jedan pomalo uvrnuti ali zabavan način.

IZAE - Kvamb

 

Nellcote su osnovani 2010.g. Njihova glazba prelazi u sfere alternativnog rocka, indiea i bluesa. Tematski se oslanjaju na 'zvučni odjek prošlosti'. Album 'Disturbance In a Quiet Summer Night' je glasniji, s više groovea i psihodeličnijih elemenata od svog polu-akustičnog prethodnika, EP izdanja 'Surrender' iz 2017.g. Iza glavne ideje benda stoji Vinko Ergotić. Autor koji se hrabro suočava s prošlošću, lošim snovima, toksičnim vezama te neprijateljskim okruženjem koristeći moć i energiju benda da bi izbacio sve ono loše iz sebe i sa svog zacrtanog puta.

NELLCOTE - Disturbance in a Quiet Summer Night


 

 

 

(The) Lesser Men su indie rock kvartet koji na svom trećem albumu 'References, Reflections: Revelations' uz promjene u postavi guraju dalje u svom smjeru, kroz temeljitu vlastitu inspekciju referenci i refleksija. Dođi, i utopi uši u njihovim otkrivenjima.

(THE) LESSER MEN - References, Reflections: Revelations​

Bernays Propaganda su nezaustavljiva makedonska dance punk mašina, dugogodišnji miljenici undergrounda predstavljaju svoj peti album prigodnog naziva 'Vtora mladost, treta svetska vojna' (Druga mladost, treći svjetski rat).

BERNAYS PROPAGANDA - Vtora mladost, treta svetska vojna