Nominacije za Ambasador: Seasplash, Dub FX, PDV, One Dread, Bella Technika i Dubar Sound

Jako nam je drago što su naša događanja, izdavačka kuća PDV Records i glazbenici s našeg PDV labela nominirani za ovogodišnju Nagradu Ambasador. Seasplash festival nominiran je u kategoriji Najboljeg festivala hrvatskog promotora. Koncert Dub Fx-a u Močvari u kategoriji Najbolji klupski party. Izdavačka kuća PDV Records nominirana je u zasebnoj kategoriji Regionalna nezavisna izdavačka kuća godine.

One Dread nominirani su u dvije kategorije - Dub & Reggae projekt godine Dub & Reggae izdanje godine! Bella Technika i album 'Solid State' nominirani su u za Najbolji regionalni album/kompilaciju godine!

A uskoro se našoj izdavačkoj kući PDV pridružuje Dubar Sound koji se također našao među nominiranima, kako za Dub & Reggae projekt godine tako i za Dub & Reggae izdanje godine, za album "Hartera" objavljenog za Woodland Rec.

Iznimno smo ponosni na uspjeh svih naših suradnika i onih koji su stasali s nama i uz naše festivale, tu posebno ističemo Seasplash festival koji je 20 godina njegovao SoundSystem i bass kulturu na ovim prostorima, što je rezultiralo i zasebnim kategorijama. U kojima su se našli i umjetnici kojima volimo smatrati djecom Seasplasha.

Tako su u kategoriji Dub & Reggae projekt godine nominirani i Dr. Obi feat. Anja G & Roo T & Sistah Tena i Dubble.

Kao posebna kategorija ističe se i Bass DJ godine, a mnogi naši "znanci" nalaze se u njoj, neizostavni Filip Motovunski, mlada snaga Boogie, kao i DMT suradnik naših brojnih događanja. Njegova večer DnB United (Aquarius) također je nominirana u kategoriji Najbolji klupski party.

Među kategorijama izdvojena je i ona koja bira SoundSystem godine, ponosni smo na svih pet nominiranih koji su svi redom veliki dio naše Seasplash obitelji.

Svoje favorite ljubitelji elektroničke glazbe mogu podržati glasanjem na ovoj poveznici do 12. studenog u ponoć, dok će za nagrade struke već ustaljenim tajnim glasanjem glasove dati stručni žiri.

Nagrada Ambasador 2023

Objavom nominacija u 22 hrvatske i 20 regionalnih kategorija publike i struke, ujedno je krenulo i online glasanje za najbolja ostvarenja elektroničke glazbe u 2023.

Ljubitelji elektroničke glazbe i stručni žiri kojeg čine akteri ove industrije predložili su više od 1000 projekata i izvođača, od kojih je nešto više od 200 zavrijedilo nominaciju za ovogodišnje izdanje nagrade Ambasador. To pokazuje da elektronička glazba kao dio kulturnih i kreativnih industrija i dalje raste u Hrvatskoj i regiji, a nagrada Ambasador prvi je pravi i relevantan pokazatelj stvarnog stanja na sceni.

Od 2016. najpoznatiji portal elektroničke glazbe Klubskascena.hr jednom godišnje okuplja cijelu industriju elektroničke glazbe i dodjeljuje nagradu Ambasador za vrhunska dostignuća u elektroničkoj glazbi Hrvatske i regije. Svoje favorite ljubitelji elektroničke glazbe mogu podržati glasanjem na mrežnim stranicama nagrade www.nagrada-ambasador.eu do 12. studenog u ponoć, dok će za nagrade struke već ustaljenim tajnim glasanjem glasove dati stručni žiri.

Nagrada Ambasador poprima europski karakter

Valja istaknuti kako postoje i zajedničke kategorije u kojima su nominirani hrvatski i regionalni predstavnici, što sigurno pomaže u jačanju scene, razmjeni ideja i povezivanju kulturnih tokova, što je ujedno i jedan od ciljeva zbog kojih je i nastala sama nagrada Ambasador koja ima namjere širiti se i povezivati na europskom nivou, kao što je već bio slučaj predstavljanja hrvatske elektroničke scene na konferenciji Paris Electronic Week.

Dodjela VII. izdanja nagrade Ambasador donosi svu raskoš elektroničke glazbe

Ovogodišnji laureati Ambasadora bit će otkriveni na dodjeli nagrade 30. studenog u već otprije nagrađivanom zagrebačkom klubu “Boogaloo”. Svake godine glazbeni program pomiče granice te povezuje elektroničku glazbu sa suvremenom umjetnošću i to premijerama, nastupima bendova, live actova, plesača, a od ove godine u program se uključuje i moda koji je važan segment ove kulture. Pretprogram dodjele VII. izdanja nagrade Ambasador donosi izložbu, prezentacije udruga, after party s postavom kojeg nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ambasador i ove godine priprema diskurzivni program koji će se održati dan poslije, 1. prosinca u poslijepodnevnim satima, ovog puta održati na novootvorenoj lokaciji u Zagrebu. Kreativni co-working hub Radionica 32, smješten u blizini Botaničkog vrta, novo je srce kreativnosti i inovacije hrvatske metropole te će ugostiti brojne stručnjake iz hrvatske i regionalne industrije koji će održati tri panela te podijeliti svoja znanja, savjete i insajderske informacije mladim kreativcima koji žele stvoriti karijeru u glazbenoj industriji.