Najava novih izdanja u 2021.

Dragi svi! 

Na kraju rođendanskog mjeseca etikete PDV iznimno nam je zadovoljstvo najaviti što vam novoga pripremamo u nadolazećoj godini. Tako ćemo u 2021. imati nekolicinu novih izdanja u različitim oblicima s naglaskom na njegovo visočanstvo vinil. Iako je cijela tekuća godina podosta obilježena hektičnošću, nesigurnošću i nepredviđenim okolnostima vezanima uz globalnu pandemiju virusa, naš se tim ne predaje tako lako i već hrabro gleda dalje u bolju i nezavisnu izdavačku budućnost. Pripremamo vam nove uratke, albume i još štošta drugog prepoznatljivih izvođača uz poneko iznenađenje. Tako ćemo od 26.11., a zaključno s 30.11., svakog dana najavljivati po jedno od izdanja planirano za iduću godinu. Ostanite na vezi te pratite naše društvene kanale i dalje!
 


PDV sudjeluje u izdavanju novog albuma Inner Terrestrials

Inner Terrestrials (poznati i kao IT!) je punk bend iz južnog Londona, danas već kultni, sa preko 25 godina na sceni. Njihov društveno osviješteni i angažirani punk nosi snažne utjecaje ska, reggae, dub i folk glazbe. Utjecali su na domaće bendove poput Radikal Dub Kolektiva, i bili sastavni dio soundtracka klupskih večeri poput ‘Punk-Reggae Fieste’. Nekoliko puta su posjećivali i naše krajeve, nastupali u Močvari, na Monte Paradiso festivalu, Martinska festu i Seasplash festivalu: Funkcioniranje benda bilo je usporeno smrću originalnog bubnjara Paco-a (bubnjara kultnog punk benda Conflict).

Od posljednjeg albuma proći će više od 8 godina, kada u veljači 2021. bude objavljen novi, peti album “Heart Of The Free”.

Na veliko zadovoljstvo, prihvatili smo poziv benda za sudjelovanju u izdanju, u suradnji s etiketama Mass Prod i Maloka (Francuska). Album će biti objavljen na LPCD i digitalnim formatiima (download/stream):

Nedavno je objavljen video za drugi singl ‘Mercenaries’ feat. Magali (La Fraction)
 

 

 


Nula najavljuje novi album nakon 20 godina


‘Životinjska karma’, treći album Kali Fat Dub-a uskoro na PDV-u

Nakon dva albuma, "Ringišpil iz Haada" i "Nakot Azrielov", vrijeme je da najavimo i treći materijal ovog multidisciplinarnog dvojca koji se materijalizira i dematerijalizira diljem Europe i svijeta! 

Njihov novi dugosvirajući uradak, "Životinjska karma", odiše okusima zavičaja kojima su hodili i zrači kiselo/slatkom disfunkcionalnošću u kojoj su muzički (i ne samo muzički) sazrijevali. Stari recept, nove mirodije. Jedanaest novih evanđelja po Miroslavu i Hari, snimanih za vrijeme najdubljeg lockdowna u šibenskom naselju Crnica, donose sve najgore i najbolje iz ove opskurne i začkoljaste 2020. "Životinjska karma" će ugledati svjetlo dana na proljeće/ljeto 2021.!

"Čaka i Haris stižu sa zadatkom da nam basom pomaknu bubrege i kroz ples nas natjeraju da mislimo o onom čega se inače plašimo!"
-Marunga Cef 

Što dancefloor sastavi, neka after ne rastavi!
Do slušanja.


Svečana oproštaljka kluba Sirup uz trostruku vinilnu kompilaciju

Klub Sirup krenuo je s radom 1. siječnja 2009. godine, na adresi Donje Svetice 40 u Zagrebu.
Vlasnici i pokretači kluba Sirup su slatki bračni par Sergej (aka Sergej Snooze), i Olga (aka Olja), umjetnička direktorica, uz svesrdnu pomoć Pytzeka i Felvera na poziciji bookera,  stručno savjetovanje Petra Dundova, te voditelja Kreše, Dije, Vinke i Frane.

Sirup je kao klub fokusiran na elektroničku produkciju, odveo zagrebački clubbing (i domaći općenito) na višu razinu, paralelno sa aktuelnim europskim i svjetskim trendovima. 

Nakon 4 godine na Sveticama (2009.-2013.), posljednje 3 godine (zaključno s 2016.), Sirup je funkcionirao u prostoru nekadašnjeg Paromlina, s Arsenom Pavešićem na poziciji voditelja kluba u posljednjih pola desetljeća rada na obje adrese, te suradnju s Pozitivnom ritmom u posljednjoj fazi.

Popis imena koja su nastupala kroz godine rada kluba je impozantan, osim domaće scene koja se u dobroj mjeri predstavljala, i profilirala, u programu su se redovno nalazila i gostovanja svjetski popularnih, kao i antologijskih imena kao što su npr.: Andrew Weatherhall, Fred P, Ivan Smagghe, Daniel Bell, James Holden, Jamie Jones, Jeniffer Cardini, Technasia, KiNK, Justin Martin, Legowelt, Terence Fixmer, Luke Slater, Luomo, Kenny Larkin, Juan McClean, Craig Richards, LoSoul, Mr C, Seth Troxler , Steffi, Efdemin, Miss Fitz, Moritz Von Oswald, Motor City Drum Ensemble, Dax J, Shed, Sonja Moonear, B. Traits, The Analogue Cops,…

I kako svemu što je lijepo nekad dođe kraj, tako je došlo vrijeme i da se zauvijek pozdravimo s nasljeđem omiljenog kluba, kroz trostruku vinilnu kompilaciju producenata s domaće scene.

Kao urednici kompilacije, inicijativu su pokrenuli Jan Kinčl i Nenad Barić (aka Funk Guru), u izolacijsko doba aktualne pandemije početkom proljeća ove godine, dodatno motivirani posljedicama zagrebačkih potresa, što je rezultiralo s trostrukim albumom naziva:  Sweet Sounds of Sirup - Healing Sounds of Zagreb Earthquakes 2020.

Kompilacijski album sadrži ekskluzivne kompozicije, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea LjekajAntonio ZuzaDisrupted ProjectEgolessFabris AudioInsolateIvan KomlinovicJan Kinčl & Regis KattieKodinKooladeLe Chocolat NoirLaseechMicroslavQwertyPEZNTPetar Dundov & Ilija RudmanRFMNSergej SnoozeVRHZarkoff

Posveta Sirupu objavit će se kroz seriju od 3 vinilna izdanja, u razdoblju od travnja do prosinca 2021. godine, popraćeno i digitalnim formatima (download/stream).

I to nije sve! Svi koju (pri)kupe sva 3 izdanja zavrjeđuju Box u koju ih mogu smjestiti, i na taj način kompletirati vizualno pakiranje izdanja, istovremeno zavrjeđujući i knjigu o Sirupu, koja će se moći nabaviti i kao posebno tiskano izdanje.

Objavljivanje prvog LP-a kompilacije planirano je za travanj 2021., najavni singl i prednarudžba početkom godine, a mjesec dana prije izdavanja bit će pokrenuta i crowdfunding kampanja, kako bi pomogla prikupiti sredstva za ovaj zahtijevan i ambiciozan projekt.

Stay tuned, support the scene & rave on!


l’after life by coco mosquito (PDV045, veljača 2021.)

l'after life by coco mosquito je prvi samostalni instrumentalni album odnosno projekt Gordana Muratovića. Našeg prominentnog autora, skladatelja, aranžera, gitariste i producenta. U svojoj srži l'after life glazbeno možemo svrstati pod crossover žanr između saksofonskog jazz kvarteta i synth-wavea. Službeni izlazak materijala se očekuje u veljači 2021. te će biti dostupan u LP/CD/digital oblicima. 

Album je sniman u zagebačkom Funhouse studiju u drugoj polovici 2019. uz sudjelovanje all-star ekipe hrvatskih glazbenika:
Mario Bočić - tenor saksofon
Miha Gyorek - alt i bariton saksofon
Marko Gudelj - bariton saksofon
Jošua Kovačević - alt saksofon
Hrvoje Galler - klavijature i sintisajzeri
Hrvoje Rupčić - udaraljke
Nikola Jerković - bas gitara
Coco Mosquito - programiranje, ritam mašine, sintisajzeri, bas, ukulele
Berko Muratović i Alen Tibljaš - sampleovi akustičnih bubnjeva

Album je miksao Nick Powell u prosincu 2019. i siječnju 2020. u svom studiju u Deptfordu (London). Mastering je odradio Elliot James, u Suffering Studios (Laurel Canyon, CA).