Najaktualniji izvođači domaće scene odradili sjajne nastupe u Magic Boxu #5

U ovom "novom normalnom" vremenu kada publici itekako nedostaje koncerata, a glazbenicima nastupa uživo, peto izdanje online koncerta u Magic Boxu, uspjelo je barem djelomično nadomjestiti pravo iskustvo glazbene pozornice.

Tijekom šest sati programa u subotu, 27. ožujka, direktno iz zagrebačkog HUB385, na Magic Box pozornici izmijenilo se šest bendova, autorica i autora koji predstavljaju najaktualnije žanrovske struje na domaćoj sceni. Od hard rocka do house zvukova, preko thai funka i soula, publici s druge strane ekrana koncert je pokazao svu energiju i raznolikost scene, te neumorno stvaranje nove glazbe i ovo vrijeme apsolutne suše na koncertnoj sceni. Kvalitetu ovog jedinstvenog projekta, u zajedničkoj organizaciji Radija 808 i Pozitivnog ritma, nedavno je prepoznala i publika koja je svojim glasovima na nagradama Ambasador elektroničke glazbe, izabrala Magic Box za video serijal godine.

SNIMKU KONCERTA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

FOTOGALERIJU AUTORA IVANA BUVINIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Magic Box krenuo je glasno i žestoko pokrenut energijom sinova teškog rocka - zagrebačkim heavy rock, psych, doom, prog bendom Stonebride, koje rijetko imamo priliku gledati na domaćem terenu. Posebno za Magic Box pripremili su presjek pjesama svih dosadašnjih izdanja, kao i onog još uvijek aktualnog mini-albuma ''Animals on Display'' izdanog za etiketu PDV.

S malo manje žestine, ali jednake rock orijentacije, nakon Stonebridea scenu je zauzeo Mark Mrakovčić, po mnogima najbolje čuvana „tajna“ domaće scene, s bendom. Naime, Mark je već godinama traženi producent i snimatelj na izdanjima već etabliranih kolega glazbenika, a njegov ovogodišnji autorski album prvijenac „Breeding Black Sheep“ osvojio je dvije nominacije za nagradu Rock&Off te za Porina u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.

Potpuno drugačiju atmosferu svojim zvukom donijeli su u HUB385 članovi benda nemanja. Promovirajući pjesme s drugog albuma "Cosmic disco" poveli su nas na psihodelični put kroz egzotične žanrove poput tajlandskog funka, afro-funka, anatolijskog rocka 70-ih i kambodžanskog psycho rocka 60-ih.

Ovo izdanje Magic Boxa svakako su obilježili su premijerni nastupi novih projekata etabliranih vokalistica i autorica Željke Veverec i Natali Dizdar.

Na Magic Boxu #5 imali smo zadovoljstvo slušati i gledati prvi nastup uživo benda BETI kojeg čine Natali Dizdar i članovi benda Mayales; Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević. Uz prvi singl „Slobodna“, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, te friškim singlom "Vili", počastili su nas s još nekoliko neobjavljenih pjesama koje će se uskoro naći na EP-u.

Nakon Natali, još jedan magičan vokal i sjajan projekt ispunio je "digitalni eter" Magic Boxa. Scenu je preuzela Je Veux, novi projekt autorice i pjevačice Željke Veverec, koja je dominirala diskografskom godinom 2020. Naime, Je Veuex je za svoj debitantski solo album "I Glow" osvojila četiri priznanja na nagradama Rock&Off, singl “Lovable” nominiran je za Disco, Dance / Electro Pop izdanje godine na nagradama Ambasador, a na nedavnim nominacijama za Porin Je Veux je priskrbio čak tri nominacije. Je Veux je svojim toplim soul glasom zagrijala i HUB385 te uz poneku plesniju stvar pripremila teren za zadnjeg izvođača večeri - Jana Kinčla.

Zagrebački house i techno DJ, producent, inženjer, live act performer, urednik radijske emisije i organizator partija Jan Kinčl izveo je poseban live set, a na klavijaturama mu se pridružio glazbenik iz Irske Sam Mahoney aka. Ishafaq. Kao i uvijek Jan je sjajno na svojim stvarima balansirao house, techno i jazz miješajući ih u idealan glazbeni začin za ples.

Između svakog nastupa imali smo priliku čuti direktno od samih glazbenika njihove planove i u dinamičnim intervjuima koje su opušteno vodili voditeljski par Ida Prester i Goran Pirš - Piro.
Peto izdanje Magic Boxa ne bi bilo moguće ostvariti bez pomoći Šibenske pivovare, Zmajske pivovare te I Love Pizza pizzerije.