Membrain Festival v.4.5

☀︎ MEMBRAIN FESTIVAL  ☀︎
7. i 8. kolovoza 2020. / MARTINSKA ŠIBENIK 

Peto izdanje Membraina, najvećeg underground bass festivala u Dalmaciji, trebalo se održati ovog ljeta u svom najbogatijem programu do sada. No, kao i brojni festivali s inozemnim lineupom, tako je i Membrain morao zbog epidemije virusa Covid prebaciti svoj mini jubilej na ljeto 2021. Bez obzira na to, organizatori festivala odlučili su da ove godine ipak neće prespavati slavlje bass glazbe i ples u srcu Dalmacije.

„Odlučili smo da ove godine idemo s nešto manjom verzijom festivala, kako smo ga od milja nazvali - Mali Mema. Do sada smo radili 4 dana programa na 3 pozornice na kojima je nastupalo preko 80 DJ-eva iz doslovno cijelog svijeta. Nažalost, takvo izdanje, odnosno peti Membrain, prebacili smo za dogodine, a ovo ljeto radimo jedan pravi mini rave festival u trajanju od 2 dana, koji će zadržati priču i duh festivala“, najavljuju organizatori Membraina.

U dva dana programa, 7. i 8. kolovoza na čarobnoj lokaciji kampa Martinska preko puta Šibenika, tako će se izredati 25 DJ-eva iz Engleske, Irske, Njemačke, Nizozemske, Italije, Mađarske, ali i regije (Hrvatska, Srbija, Slovenija). Svi oni prezentirat će trenutne trendove na underground bass sceni, žanrovski podijeljene od duba, preko DnB-a, do dubstepa i jungla. Membrain Festival od početka ima za cilj kombinaciju atmosfere iz europskih glazbenih prijestolnica i ugodne mediteranske klime što daje savršenu sinergiju i doživljaj koji je sve više prepoznat od domaće i strane publike.

Organizatori naglašavaju da sve ulaznice koje su kupljenje za Membrain #5 vrijede i za ovogodišnje mini izdanje festivala, ali i za iduću godinu, a ostavili su i mogućnost povrata novca. Svi oni koji žele biti dio Membrain obitelji ove godine, pozvani su da podrže scenu i doniraju festival na službenoj stranici www.membrainfestival.com. Sve donacije su dobrodošle, a zbog ograničenog broja posjetitelja ovoga ljeta za evente na otvorenom, donacija za dva dana programa i besplatni kamp na Martinskoj iznosi 230 kuna.

Membrain Festival realizira se kroz Driftkikker Productions iz Nizozemske u suradnji sa šibenskom PARK organizacijom, dugogodišnjim akterom na lokalnoj kulturnoj sceni, koja je tijekom desetljeća aktivnog rada u Šibeniku ugostila preko 130 izvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta te pokrenula prepoznatljive glazbene brendove Kulturaljka, Regius Festival, Membrain Festival te serijal rock koncerata na otoku Murteru - Više Rock 'n Rolla na Obali Mora.