Membrain Festival u Šibenik ovog ljeta dovodi 70 artista iz cijele Europe, a headliner leti čak iz Japana

Osmo izdanje elektroničkog festivala Membrain ove godine održat će se od 3. do 6. kolovoza na čarobnoj lokaciji rt i kamp Martinska nasuprot Šibenika. Na već sad  dobro poznatoj i prepoznatoj jedinstvenoj dalmatinskoj festivalskoj lokaciji koja ove godine slavi svojih prvih pet godina.


Martinska - lokacija Membrain Festivala

U četiri dana programa na tri pozornice izredat će se tako preko 70 DJ-eva iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Velike Britanije, Belgije, Njemačke, Austrije, Španjolske, Mađarske, Poljske… Jedan od headlinera festivala Goth-Trad dolazi čak iz Japana (Tokyo) po prvi put na ove prostore i to samo na Membrain Festival u Šibenik. Žanrovski radi se o širokoj lepezi europske i svjetske elektronike podijeljene na DnB, Dubstep, Halftime, Minimal, Neuro, JumpUp, Liquid, Dub, Experimental, Electronica, Global i Tropical.


Membrain Festival 2022.

Najvažnija imena koja valja izdvojiti su svakako već spomenuti japanski producent Goth-Trad, inače svjetski poznato ime, koji je reputaciju stekao svojim raznovrsnim produkcijama a koje se protežu od Dubstepa preko eksperimentalnih breakbeatova do Grimea i Techna. Nadalje, po prvi put u Šibenik dolazi i N-Type, jedna od glavnih britanskih figura Dubstepa i prepoznatljivo lice na svim velikim festivalima tog žanra koji je internacionalno poznat po svom doprinosu žanru i sceni od samih početaka do danas. Nakon što je prošle godine bio spriječen privatnim razlozima, bristolski čarobnjak atmosferične elektronike Phaeleh na veliku sreću brojnih fanova ove godine dolazi na Martinsku. Isto toliko uzbuđenja donosi i Kimyan Law, mladić porijeklom iz Afričkog Konga s adresom u Austrijskom Beču, koji se zadnjih godina prometnuo u jedno od najzanimljivijih imena na sceni svojim sviježim i inovativnim pristupom ka DnB-u u live varijanti. Ostala imena koja su bitna svima koji prate ovu scenu zasigurno su M-Zine, Kolectiv, Taelimb, Creatures, Artilect i Sepia, a što se tiče crew-ova koji će se ove godine prezentirati na festivalu oni su Rebel Music (UK), P-Lab (A), Brussel Bassed (B), DrumObsession (PL) i Paranoised (D).

- Već smo navikli da na Memu dolazi sama krema nezavisnog europskog bass zvuka iz najvećih prijestolnica tih žanrova. Ništa drugačije neće biti ni ove godine kad će Šibenik opet postati centar vrhunske internacionalne underground scene. Ove godine posebnu pozornost dali smo i hrvatskim artistima, tako da imamo sjajnu suradnju s osječkom Koturaljke organizacijom u sklopu koje će na festivalu svirati i jaka domaća imena kao što su VRH, Minimalist, Fullstep Phil, Rofellos, FrenkyBoy, Raul B i drugi. Jedva čekamo da se opet okupi Membrain familija iz cijelog svijeta na ta četiri dana na Martinskoj i da slavimo glazbu, život i zajedništvo - govori Igor Bergam iz organizacijskog tima festivala.

 

 

Besplatni kamp u gustoj borovoj šumi, dobra hrana, sunčane plaže i sjajna muzika, najveći su aduti Membrain festivala. Ulaznice po posebno povoljnim cijenama za domaću publiku mogu se pronaći online na Entrio sustavu i na njegovim prodajnim mjestima po cijeloj RH.

Isto tako, valja napomenuti da će se službeni šibenski party zagrijavanja za Membrain održati 6. 5. u Disko R-u u Ražinama. Jedan je to u nizu warm up Membrain OnTour  partija koji se održavaju po cijeloj Europi. Više o tome na EVENTU

Membrain festival i ove godine organizira Davor Dedić, Splićanin s amsterdamskom adresom u suradnji sa dugogodišnjom šibenskom PARK organizacijom.