Magic Box predstavlja treće izdanje online koncerta

Nakon dva uspješna, proljetna izdanja, online koncerti u zajedničkoj organizaciji Radija 808 i Pozitivnog ritma su dobili zajednički nazivnik - Magic Box. Što sve još sadrži Magic Box? Ostani u toku i otkrivaj detalje.

U nastavku epidemije o pravim koncertnim i festivalskim iskustvima može se samo maštati, stoga Magic Box donosi treće izdanje online koncerta i to u subotu, 14. studenog, na "starom" mjestu, u HUB-u 385, s početkom u 18 sati. Magic Box i ovom prilikom predstavlja najzanimljivije autore domaće nezavisne i alternativne glazbene scene. Skoro pa pravo koncertno iskustvo online publici ovaj put će pružiti Detour, premijerno u sastavu s dvije nove pjevačice, girlpower trojka Sara Renar i Playground Hustle koje će nakon odvojenih nastupa izvesti prvu suradnju - pjesmu "Kapital", band Lili Gee koji su nedavno potpisali za Croatia Records, Plazmatick, producent koji je na sceni već 20 godina s friško objavljenim albumom, te Kevlar Bikini zagrebački hardcore punk trio koji iza sebe ima četiri albuma. 

Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama s Radio 808 web stranice. Pridružite se Facebook eventu

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro - akustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bass i ponekom country notom.
Do početka 2006. godine ova peteročlana glazbena skupina predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom Nenadom Borgudanom djelovala je pod imenom Yammat da bi nakon razilaženja s tadašnjim managerom nastavila svoj glazbeni put pod imenom Detour. 2020. godina grupa Detour ulazi u novo razdoblje gdje sa željom unapređivanja postojećeg repertoara, te daljnjeg autorskog pristupa umjesto tadašnje pjevačice Gine uključuje dva nova ženska vokala, Karlu i Doru. Ova tranzicija je prema riječima frontmana Nenada Borgudana bila apsolutno artistička odluka, a Magic Box donosi premijerni nastup Detoura u novom sastavu.

Sara Renar pripada grupi najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Njezin glazbeni stil može se opisati kao eksperimentalni / indie / pop, miješajući suptilne melodije s elektroničkim i kazališnim elementima. Iza sebe ima četiri diskografska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. "Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a isti album je zaslužio nominaciju za IMPALA europski album godine. Posljednji live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju.

Bend Lili Gee aktivan je od 2017. godine i nakon niza singlova, 2019. izdaju album "Predigra" za Aquarius records, a album je pratila i duga turneja gdje su svirali na više od 40 koncerata na svim mjestima gdje se još sluša pop-rock muzika. Početkom ove godine uz pomoć ekipe iz kluba Pločnik izdali su svoj vinilni EP nazvan "Android" koji je žanrovski više u rocku i posveta je ženskim rock ikonama iz 70-tih i 80-tih godina. Bend je nedavno potpisao novi ugovor s Croatia records i očekuje se novi singl nazvan "Crveno i crno". U bendu sviraju: Lidija Graovac na vokalu, Miro Odak na gitari, Krešo Šakić bas i Goran Radoš na bubnjevima.

Playground Hustle je elektronički, hip hop, eksperimentalni duo iz Zagreba. Producentica Ivona Eterović (Tonota) zaslužna je za instrumentalni dio, stvarajući ga kombinacijom sviranja akustične i električne gitare/basa i svih ostalih elemenata koji se nalaze u jednom glazbenom softveru. Marija Magdalena Slović (Megi) zaslužna je pak za vokalni dio, od pisanja tekstova do njihove izvedbe – bilo repanjem ili pjevanjem. Njihova glazba definitivno je nešto novo u domaćoj modernoj klupskoj produkciji i stilu koji apsolutno korespondira s modernim zapadnjačkim klupskim electro/rap trendovima. Radi se o izuzetno inovativnom pravcu u spajanju electro glazbe i rapa na način kako ga na svjetskoj glazbenoj sceni njeguju izvođači poput Die Antwood ili Billie Eilish.

Uz odvojene nastupe Sara Renar i Playground Hustle izvest će zajednički pjesmu “Kapital” što je njihova prva suradnja, a njome progovaraju o problematičnom odnosu društva prema materijalnim vrijednostima te nemoći pojedinca da prekine začarani krug u kojem smo svi - dužni. Kapital je iskreno i brutalno opisan kroz slomljene beatove producentice tonote iz Playground Hustlea, eterične Sarine vokale i oštar rap druge polovice ovog dua, Megi.

Marko Mihalinec aka Plazmatick je producent elektroničke glazbe, grafički dizajner te pisac. Svatko tko voli promišljenu, sugestivnu i iznimno kinematografsku glazbu zasigurno će uživati u njegovom izričaju Počeci njegovog aktivnog kreativnog djelovanja sežu u davne devedesete. Prije dva mjeseca objavio je album 'Hrđava vremena' za izdavačku kuću PDV koji je originalno nastao 2013. g. te nikada ranije nije bio objavljen. A dan prije samog online koncerta izlazi i drugi dugosvirajući uradak naziva 'Maziš mi se' (PDV).

Kevlar Bikini je zagrebački hardcore punk trio koji je ušao u samoizolaciju puno prije nego što je to postalo svakodnevnica. Iz ovog poduhvata društvenog distanciranja proizašao je i nedavno objavljeni, četvrti po redu, album "OPT-OUTism" (Geenger Records), pun zvučne agresije podijeljene u deset visokooktanskih pjesama s opakim vokalima, masivnim rifovima, pamtljivim bas-linijama i čvrstim bubnjarskim dionicama koje će vas protresti od glave do pete.