Koncertom Algiersa otvara se novouređeni Klub Azimut u Šibeniku

Protekli mjesec dana Azimut više liči na gradilište nego na klub, javljaju iz tog šibenskog epicentra urbanih kulturnih zbivanja. Radi se u tri smjene te je odrađen znatan dio posla oko rekonstrukcije dvorane i preuređenja cjelokupnog prostora.

Unutar srednjovjekovnih bunara gdje Klub Azimut djeluje već gotovo šest godina napravljen je potpuno novi koncertni prostor ukrašen proširenom pozornicom i potpuno podređen uživanju u glazbi, a u novom ruhu lako može primiti oko 250 ljubitelja glazbe i inih događanja. Gornji prostor kluba nekadašnji „Muzej Bunari“ će biti dovršen i prezentiran javnosti neposredno prije obilježavanja šeste obljetnice rada Azimuta. Otvaranjem i gornjeg dijela napokon će se cjelokupna transformacija prostora zaokružiti u jednu multifunkcionalnog cjelinu.

U novouređeni koncertni prostor Kluba Azimut , u sklopu svoje europske turneje stiže jedan od najinovativnijih  današnjice i buduće veliko ime svjetske rock scene.
Koncerta eksplozija  koja na njihovim nastupima redoviti dovodi publiku do ekstaze temelji se na naizgled nespojivim elemenitima soul / gospel glazbe  sa gitarskom grmljavinom post punka te energijom elektronske glazbe.

Algiers su najrevolucionarnija pojava u svijetu glazbe nakon Kraftwerka i pojave punka – izjavio je nedavno Ante Batinović u svojem glazbenom prilogu na državnoj televiziju kojim je popratio ponovni dolazak Algiersa u Hrvatsku.

Ovo je samo jedan je u nizu hvalospjeva koje je premijerni hrvatski nastup američko-engleske četvorke izazvao kod domaće glazbene kritike, pri čemu se dotični novinar referirao na činjenicu da ih je utjecajni američki Paste Magazine  proglasio najinovativnijim bendom današnjice.

Ovoljetni nastup u Primoštenu na festivalu SuperUho potvrdio je  da su uistinu jedan od najinovativnijih i najboljih bendova današnjice. Sedamdeset i pet minuta koncertne eksplozije koja je preko 1000 ljudi rasplesala i dovela do ekstaze polučila je zajedničkom odlukom benda i organizatora festivala da se čim prije vrate u Hrvatsku. Ovoga je puta uz Zagreb umjesto Rijeke odabran Šibenik kao   grad čiji su građani tijekom drugog svjetskog rata dali veliki obol u nekim od najvažnijih bitaka koje su se vodile na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Premda su rođeni u Americi puno godina nakon što su se te bitke vodile, Algiers su postali snažni promicatelji antifašizma te rado posjećuju mjesta koja su odigrala bitnu ulogu u borbi protiv jednog od najvećih zala u povijesti čovječanstva.


Njihov je spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post punka jednih Gang of Four ili A Certain Ratio do electropunk i industrial prizvuka kultnih Suicide, zaintrigirao glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili. Lani je objavljeni "The Underside of Power" razoružao i najveće skeptike donijevši im hvalospjeve od strane većine bitnih glazbenih medija kao što su A.V. Club, AllMusic, Drowned In Sound, Clash, Alternative Press, The Quietus ili The Wire. Snimljen u Bristolu a produciran od strane Adriana Utleya (Portishead) ovaj album snažno i beskompromisno progovara o sadašnjosti koju proživljava ova četvorka smještena između New Yorka, Londona i Atlante. Stvarnost je to koju podjednako diktira Trumpova Amerika kao i sve izraženija ksenofobija u Velikoj Britaniji, stvarnost kojoj se Algiers odlučno suprostavljau svojim strastvenim spojem gospela, soula i post punka.

Algiers su Franklin James Fisher na vokalu, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari, a odnedavno je punopravni član benda i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i suosnivač grupe Bloc Party.

Algiers u Šibenik stižu u suradnji sa Super uho festivalom. Facebook event.