Kompilacija 'Zvučni zid': Sara Renar i Nina Romić snimale u Pločniku i DVA OSAM

Dvije hvaljene domaće umjetnice Sara Renar i Nina Romić sa svojim su se pjesmama našle na Menartovom albumu - kompilaciji "Zvučni zid". Sara Renar ua tu je priliku odabrala pjesmu "Epilog" s njenog hvaljenog albuma "Šuti i pjevaj", ovom je prilikom snimila uz zbor. Nova verzija pjesme i spot snimljeni su u zagrebačkom klubu Pločnik. "Izabrala sam pjesmu 'Epilog' za kompilaciju jer je to bila sjajna prilika da je snimim u zborskom aranžmanu što sam već dulje vrijeme htjela. Inače, riječ je o stvarno all stars zboru, naime uz mene pjevaju Jelena Galić, Maja Rivić, Marko Lucijan Hraščanec, Rajnard Hraščanec i Leo Beslać - redom vrsni muzičari, a uz Jelenu na klaviru nas prate moji stalni suradnici Dimitrije Simović na basu i Vedran Peternel s atmosferskim zvukovima", objasnila je Sara Renar, piše Ravno do dna.

Uz Saru pjevaju Jelena Galić, Maja Rivić, Marko Lucijan Hraščanec, Rajnard Hraščanec i Leo Beslać - redom vrsni muzičari, a uz Jelenu na klaviru ih prate Dimitrije Simović na basu i Vedran Peternel s atmosferskim zvukovima. "Jako sam zadovoljna kako je sve ispalo i da je pjesma 'Epilog' dobila live verziju kakvu zaslužuje. Nadam se da će slušatelji skrenuti pažnju i na liriku, naime i tekst i melodija pjesme mi je došla u snu, do danas ostaje jedina koju sam na taj način napisala", dodala je Sara.

Još jedna cijenjena kantautiorica, čija je pjesma objavljena na kompilaciji "Zvučni zid" Nina Romić, za snimanje live verzije odabrala je klub Pozitivnog ritma - DVA OSAM. “Pjesma 'Jezero' najbolje predstavlja istoimeni album koji sam objavila nešto ranije ove godine, a glazbenici s kojima sam ga stvarala su i svirali na ovoj kompilaciji. To su multiinstrumentalisti Jelena Galić i Leo Beslać, koji su osim na mojoj pjesmi, ostavili trag i na drugim skladbama ove kompilacije“, kazala je Nina Romić za Ravno do dna istaknuvvši kako su live spot za “Jezero” snimili u zagrebačkom klubu Dva Osam. To joj je ujedno bila i prilika da se prisjeti nekadašnje Jabuke, kluba koji je nekoć ondje bio. "Bilo se jako zanimljivo vratiti nakon podosta godina, i u totalno drugom poslanju".

Nova Menartova kompilacija "Zvučni zid" na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest glazbenika bendova s hrvatske alternativne scene: Sara Renar, Nina Romić, Hram, Skotni vrag, Nemeček, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Sve pjesme ovih umjetnika snimljene su posebno, u live verziji, i to uživo u deset klubova, među kojima su i Pločnik te DVA OSAM.