Klupski život je ponovo na Jabukovcu, DVA OSAM otvorio svoja vrata

Nakon nekoliko pokušaja, i odgađanja poradi trenutne situacije i zabrane, pa ograničavanja, pa zabrane rada noćnim klubovima, prošlog petka, 10. prosinca, konačno je otvoren novi klub u prostorijama na poznatoj adresi Jabukovac 28 u Zagrebu, a nosi ime DVA OSAM.

Dan prije otvorenja za javnost, organizirano je predstavljanje novog kluba za prijatelje, i ine suradnike, uključujući i one iz javnog, kulturnog, a i političkog života. Na prvo predstavljanje došli su i oni iz drugih gradova, koji su potegnuli iz dalekog Dubrovnika, preko Šibenika, do okolice Zagreba i drugih dijelova Hrvatske. Tom prigodom po prvi put su otvorena vrata kluba, s novim imenom, i u osvježenom ruhu, čiji dizajn interijera potpisuje Poop studio, a onaj vizualnog identiteta dugogodišnja suradnica Marijana Krbot.

Goste je, dominantno '80s selekcijom, zabavljao DJ Tomi Phantasma, koji je sa svojom večeri Dark Side nastupao i na otvorenju za javnost idućeg dana, sa izborom glazbe nešto više prilagođenom onoj 'darkerskoj', odnosno 'staroj jabučarskoj' publici. Otvorenje je, uz rad do ponoći i isključivo uz covid propusnice, bilo rasprodano u pretprodaji, a posebno zadovoljstvo bilo je svjedočiti uzbuđenju, te naknadnom oduševljenju, stalnih i starih posjetitelja, prilikom njihova dolaska u klub.

Večer je protekla u apsolutno pozitivnoj atmosferi, kada je sve izgledalo kao nekad i 'staro normalno', a sve je na fajruntu zaključeno grupnom, 'milenijskom' fotografijom organizatora i publike.

Idućeg dana, u subotu, 11. prosinca, uslijedilo je probijanje leda Healing Sounds partyem, uz predstavljanje domaćih producenata s elektroničke scene, i jedan od prvih house partya na adresi kluba. U prvom izdanju pult su zauzeli PEZNT i Arsen Pavešić aka Element 33. Isti je završio u istom ozračju kao prethodnih večeri, uz rasplesani dancefloor i uz zadržane osmijehe na licima posjetitelja po njihovu odlasku.

Odličan početak rada novog kluba, uz publiku koja se ne želi tako lako oprostiti od klupskog života, unatoč ograničenom načinu rada, u kojima i nastavlja raditi gotovo svakog dana, pa tako nakon vikenda, i prije idućih koncerata i partya,  odmah kreću filmski, književni i edukacijski programi. Za sve informacije o programu, kao i za pretprodaju ulaznica, posjeti —> www.dvaosam.com.

Neki od medijskih izvještaja i prilioga povodom otvorenja DVA OSAM:

--> https://www.vecernji.hr/zagreb/video-prvi-smo-zavirili-u-dva-osam-novootvoreni-klub-na-jabukovcu-1546252
--> https://www.jutarnji.hr/kultura/glazba/vedran-meniga-pozitivan-ritam-je-svjetski-rekorder-po-broju-odrzanih-dogadaja-u-doba-pandemije-15131923
--> https://ravnododna.com/otvoren-dva-osam-nocni-zivot-se-vratio-na-jabukovac
--> https://www.soundguardian.com/index.php/izvjestaji-s-glazbenih-dogadjanja/57570-otvoren[…]odlican-dark-side-party-u-novom-klubu-i-na-staroj-lokaciji