OFF: Jubilarni afterparty @Pločnik

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da se pridružite afterparty tulumu jubilarnog izdanja Okolišnog filmskog festivala koji će se održati u subotu, 15.4. od 22 sata u Pločniku, Međimurska ulica 21.

Očekujte spektakularne nastupe ženskih/queer DJ-ica elektronske glazbe okupljene u glazbenom programu “Femme Sound” te audio-vizualni performans okolišne tematike “Potopljeni raj” andaluzijskog umjetnika iz Berlina, koji će nam za kraj 10. OFF-a priuštiti nezaboravno iskustvo i pomoći da tematsku okosnicu ovogodišnjeg izdanja utvrdimo u praksi, pritom se dobro zabavljajući!

Naime, osim što je jubilarno, ovo izdanje festivala posebno je po tome što svim filmovima i popratnim programom publici pokušava približiti temu ekofeminizma.
Upravo zato je specifični cilj afterparty tuluma, u duhu ekofeminizma, razbijanje binarnosti i stereotipa, povećanje vidljivosti ženskog/queer umjetničkog glazbenog izričaja u području elektronske glazbe te osnaživanje veza između nezavisne kulturne i aktivističke scene.

RASPORED

→ U 22 h nastupit će berlinski umjetnik Diego Barronal umjetničkog imena DIE! GOLDSTEIN koji će održati audio-vizualni kinematografski live performans naziva “Potopljeni raj”.
“Potopljeni raj” je izmijenjeni ekosustav u stalnom neskladu, mjesto gdje se ljepota mističnih stvorenja miješa s bukom toksičnih elemenata, mjesto na kojem se naše materijalističke želje sudaraju s nadom Drugih. Uzbudljivo zvučno i vizualno iskustvo koje se proteže od površnosti našeg digitalnog doba pa sve do dubina mračne stvarnosti, svojstvene našoj ljudskoj vrsti. DIE! GOLDSTEIN manipulira vizualima u stvarnom vremenu koristeći tehnološke algoritme u sinkronizaciji sa živom eksperimentalnom klasičnom, ambijentalnom i noise glazbom, stvarajući reaktivno, uranjajuće audiovizualno iskustvo.
DIE! GOLDSTEIN je projekt audiovizualnog kinematografskog live nastupa Diega Barronala, andaluzijskog skladatelja zvuka, producenta i vizualnog umjetnika s iskustvom u klasičnoj glazbi i ekonomiji. Sa svojim projektom do sada je obišao 23 zemlje s više od 100 predstava na mjestima kao što su Cannes Indie Shorts Awards, filmski festival o ljudskim pravima Movies That Matter u Haagu, Islandski festival dokumentarnog filma ili Centar za suvremenu umjetnost u Glasgowu, UK.

→ U 23 h započinjemo s prvim nastupom glazbenog programa “Femme Sound”.
Prva po redu DJ-ica koja nastupa je Tobishiba, velika ljubiteljica klupske glazbe, pretežito breakbeat i electro žanrova. Osim što je uvijek raspoložena za dobru čagu i partije, od malena gaji veliku ljubav i poštovanje prema prirodi te svojim primjerom želi ukazati na važnost njezine zaštite. Posebno se trudi oko mlađih generacija, poput svojih učenika i učenica s kojima o zaštiti okoliša uči u “dnevnom terminu”, u sklopu svog radnog vremena. Podrška događaju ekofeminističke tematike joj predstavlja veliku čast, posebno zato što svoju veliku ljubav prema glazbi ima priliku kanalizirati u nešto što za nju predstavlja plemeniti cilj. Puštat će nam glasno i borbeno te nas nabrijati na to da budemo glasne u zahtjevanju promjene!
Tobishibu u međuvremenu možete čuti ovdje: https://soundcloud.com/tobi-vail

→ Točno u ponoć nastavljamo s drugim nastupom glazbenog programa “Femme Sound”.
Druga po redu nastupa DJ-ica Tahikardija!
Tahikardijino djelovanje potaknuto je potrebom za izražavanjem i eksperimentiranjem kroz glazbu te inače djeluje kroz kolektiv “Kruha i bipiema”. Privlači ju kombiniranje glazbe iz različitih razdoblja koja nose sličnu atmosferu, poput dragulja iz ranih devedesetih, melankoličnog trance-a ili techno himna. Za jubilarnu proslavu OFF-a provozat će nas kroz plesne house basove s nostalgičnim prizvukom.
Tahikardiju možete čuti ovdje: https://soundcloud.com/ana-vra-ari

→ Od 1 do 2 h, završavamo večer osnažujuće atmosfere u Pločniku posljednjim nastupom glazbenog programa “Femme Sound”.
Zadnja po redu nastupa DJ-ica Doxy!
Doxy je DJ-ica čija strast prema glazbi nadilazi samo mixanje traka - ona vjeruje u stvaranje uključivog i osnažujučeg okruženja na plesnom podiju! Glazbenu karijeru započela je kao hobi prije osam godina, a oni malo bolje upoznati sa zagrebačkom klupskom scenom su je imali prilike čuti na brojnim eventima u Zagrebu i okolici. Inspiraciju pronalazi pretežito u house i techno stilu, no voli eksperimentirati i s jungle, UK bass i electro zvukovima.
Za ekofeministički tulum sprema biorazgradive poskočice za sve vrste zglobova!
Doxy poslušajte ovdje: https://soundcloud.com/doxia