Jedinstvena Pi novi studijski album izdaje za PDV!

Pi (∏) je sada već izrazito hvaljeni glazbeni projekt iza kojeg stoji mistična umjetnica, multiinstrumentalistica i kantautorica Ivana Picek, koja je prvi put pod tim imenom 2017. godine objavila samostalno snimljen i produciran album "(časna lubanjska)", a koji je te godine uvrštavan na godišnje liste najboljih albuma u lokalnim i stranim medijima. 

Avangardna od samih svojih početaka, glazbenu karijeru započela je prije 10 godina, i to akustično pod vlastitim imenom, te je izdala dva freak folk albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene; "Ludo djevojče" 2011. i "Oči ti bježe!" 2012. godine, i već tada postaje miljenica domaće, ali i strane kritike.

Kroz sustavno istraživanje, glazbeni razvoj i osobnu znatiželju, ne prateći etablirane glazbene norme, postupno se transformirala u okultnu analogno-elektroničku vilu, dok je u međuvremenu sudjelovala u brojnim uspješnim projektima i suradnjama; između ostalih kao glazbena pratnja recitala Rade Šerbedžije posvećenih Arsenu Dediću; serija kompilacija "Bistro na rubu šume" nazvana je po njenoj pjesmi "Na rubu neke šume (posadi svoje agrume)"; članica je Pridjeva – psihodeličnog benda čiji je istoimeni album osvojio publiku diljem svijeta; snimila je glazbu za nekolicinu VR projekata, jedan animirani film, i dalje je aktivna u suradnji na VR projektima, te je u konstantnom stvaranju i suradnjama s drugim glazbenicima i umjetnicima.

U završnoj je fazi dovršavanja svog novog albuma koji je nedavno najavljen singlom i pratećim inovativnim animiranim glazbenim videom "MALI ANDROID", čija je tematika smještena u ne tako daleku distopijsku budućnost i prati kreaciju znanstvenice Evgenije – stvaranje novog čovjeka. Video spot za singl "MALI ANDROID" ušao je u Silver selection na ovogodišnjim Berlin Music Video Awardsima, a video s prošlog albuma za pjesmu "Mračna šuma" bio je projiciran na raznim festivalima u svijetu.

Priroda, povratak primordijalnom, ljubav, spiritualizam i simbolizam su arhetipi kojima se redovito vraća, svaki put sve zrelije i originalnije, putujući s veselih i osunčanih predjela duše u mračne psihodelične zakutke uma.

Na live nastupima Pi se pojavljuje kao electro-fairy duo, gdje se Ivani pridružuje Antonija Ivančan na električnim bubnjevima, synthu i još pokojem instrumentu. Pjesme koje će se naći na ovom psihodeličnom, neo-paganskom albumu u završnoj su fazi miksanja – u čemu Ivani pomaže dugogodišnji prijatelj i suradnik Arian Vuica - Strapazoot. Uz glazbu, izrazito puno truda ulaže u nesvakidašnje futurističke video spotove, koji potpuni kreativni smisao ostvaruju u pratnji njenih pjesama, zaposjedaju sva čula i gledatelju pružaju nesvakidašnje iskustvo.

Na nedavnom gostovanju na Radiju 808 povodom nastup na 6. Magic Boxu najavila je skori završetak "electro alien-fairy cyber-hyper-pop" albuma radnog naziva "E.I. (Evgenia Institut)" koji će u fizičkom i digitalnom obliku izaći za PDV, nakon kojeg nas očekuje nekoliko novih video uradaka, te koncertna i festivalska turneja.