I Pozitivan ritam sudjeluje na SHIP glazbenoj konferenciji i showcase festivalu

Domaća glazbena scena konačno je dočekala vlastito događanje koje spaja konferenciju i showcase festival, SHIP Showcase Festival & Music Conference održat će se od 14. do 17. rujna u Šibeniku. Na trodnevnoj glazbenoj konferenciji koja okuplja sva relevantna imena glazbene industrije iz zemlje, regije i svijeta sudjeluje i Pozitivan ritam.

Organizatori su najavili prvih 10 panelista koji će sudjelovati na brojnim izlaganjima i predavanjima, a među njima je i Vedran Meniga, direktor Pozitivnog ritma.

Također, među prvih 10 izvođača koji će nastupati u sklopu glazbenog dijela prvog hrvatskog showcase festivala uvršten je i bend ###, koji je izdavačku kuću PDV objavio hvaljeni album "Nasilno".
SHIP festival u organizaciji ureda za izvoz glazbe We Move Music Croatia želi prezentirati hrvatsku glazbenu scenu, kao i samu lokaciju održavanja festivala, glazbenim profesionalcima iz cijelog svijeta. Uz to, cilj je da SHIP postane platforma za umrežavanje po uzoru na brojne showcase festivale diljem Europe i svijeta.

Iako je SHIP primarno namijenjen profesionalcima - glazbenicima, agentima, bookerima, vlasnicima klubova, novinarima ili organizatorima festivala, na sva događanja moći će doći i građani koji se glazbom ne bave profesionalno. Kao i svi sudionici moći će slušati koncerte ili stručne panele te predavanja.
Želja organizatora i svih sudionika je pozicionirati hrvatsku glazbenu scenu na europskoj i svjetskoj glazbenom mapi kao i ostvariti kvalitetne suradnje i razmjene s internacionalnim partnerima. Vidimo se u rujnu u Šibeniku.