I ove će godine program Seasplash platforme obogatiti prosinac u Puli

I ovog će se prosinca na raznim lokacijama u gradu Puli održati tradicionalna manifestacija Seasplash platforma. Dvanaesta po redu Seasplash platforma nudi raznovrsna glazbeno-scenska i sportska događanja, a i ove je godine dio manifestacije Prosinac u Puli. Seasplash platforma predstavlja nekoliko (sub)kulturnih stilova i kreativno participira u njihovoj promociji realizirajući niz projekata kroz različite suradnje te njihovu djelatnost predstavlja jednom godišnje zajedno okupljene na ovoj manifestaciji.

Seasplash platforma #12 održat će se od 21. do 31. prosinca 2018.godine u organizaciji Udruge Seasplash. Važno je napomenuti da Udruga Seasplash tijekom cijele godine podupire razvoj mladih te im omogućava aktivno sudjelovanje u pripremi i realizaciji različitih projekata pa će tako i 12. Seasplash platforma biti realizirana uz podršku polaznika EduSplash multimedijske platforme za edukaciju i razvoj.

Koncert: Elemental XX godina i New York Ska-Jazz Ensemble

PETAK 21.12. / 21 - 04h

Dvorište DC Rojc/Klub Kotač

Seasplash platformu #12 otvara koncert koji će se održati na otvorenom, u dvorištu Društvenog Centra Rojc u Puli.

Grupa Elemental vraća se u Pulu povodom 20 godina djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni. Elemental je bend čija se glazbena baza nalazi u rap glazbi, no teško bi ga bilo svesti na samo jedan glazbeni žanr. Elemental se tijekom godina dokazao i kao jedan od ponajboljih koncertnih bendova, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji.

Nakon dvije godine u Pulu se vraćaju i New York Ska-Jazz Ensemble, utemeljitelji ska-jazz žanra. Brojnim nastupima stekli su priznanje kritike kreativnim originalima, kinetičkim ska interpretacijama jazz standarda te moćnim miksom dancehalla, reggaea, Rocksteadyja i jazza.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 50 kuna moguće je kupiti osobno u klubu Kotač, te putem online Entrio sustava. Cijena ulaznice na dan događanja je 60 kuna.

Facebook event

Koncert: 25 godina Fakobolana i 30 godina Motus Vita Est

UTORAK 25.12. / 21 - 04h

Klub Kotač

Pulski punkrock sastav Fakofbolan, osnovan je 1993. godina prošlog stoljeća, i kao takav ove 2018. godine puni 25 godina svog djelovanja. Oni su definitivno jedan od najdugotrajnijih, najkvalitetnijih i najpopularnijih punkrock bendova na ovim prostorima. Počeci benda vezani su uz kolektiv Monte Paradiso, u sklopu kojeg su započeli s organiziranjem istoimenog, danas većeg legendarnog hardcore punk festivala Monte Paradiso. Iza sebe imaju 4 albuma, a još uvijek aktualni "...ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome..." (LP/CD) izašao je 2013. godine za PDV records. Kroz godine postojanja dva puta su mijenjali bubnjara, ali većinu postojanja održava se ista postava koju i danas čine: Šapo (vokal), Tibor (gitara), Đuro (bas) i Dejo (bubnjevi).

Motus Vita Est pioniri su zagrebačke hc/punk scene. Ove godine slave 30 godina djelovanja. Iza njih je 6 albuma i bezbroj koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Bend se upravo vratio s mini turneje po Švicarskoj koja je odlično poslužila kao priprema za slavljeničke koncerte u Hrvatskoj. Među kojima je i ovaj nastup na 12. Seasplash platformi.

Prodaja ulaznica po cijeni od 40 kuna, na ulazu u klub.

Facebook event

Urban Penetration - New Skills On the Block

PETAK 28.12. / 11 - 13h

Sveta Srca

Ovogodišnji Urban Pentration, u produženom nazivu New skills on the block 2, kao i prošlog prosinca predstavit će dvije srodne vrste ekstremnog sporta odnosno prirodne metode razvijanja tijela i uma - parkour i free running. Mlada ekipa iz Pule, okupljena pod nazivom Team Limitless, predstavit će zanimljive vratolomije i sve prisutne dobro zabaviti na platou ispred Svetih Srca u Puli.

Facebook event

C.U.B.E. vol. 6: breakdance & hip-hop battles

SUBOTA 29.12. / 10 - 21h

Klub Uljanik

C.U.B.E. (Coloseum Urban Battles Event) je međunarodno natjecanje breakdance i hip-hop plesačica i plesača. U šestom izdanju ekipa udruge AB Original okupit će plesače iz Hrvatske i inozemstva koji će svoje znanje i sposobnosti prikazati na ovom spektakularnom glazbeno-plesnom događanju.

Facebook event

Sub Day Zero (NYE party)

PONEDJELJAK 31.12. / 22 - 06h

Zerostrasse

Zadnji događaj Seasplash platforme tradicionalno je veliki elektronički doček Nove godine u podzemlju Pule, u tunelima Zerostrasse. Tri su floora: Seasplash floor, Slurp! Floor i Psygendering floor. Posjetitelji će moći uživati i zaplesati u mješavini reggae, dub, d'n'b, jungle, dubstep, techno, techouse i psytrance ritmova za sam početak 2019. godine. Više informacija uskoro.

Facebook event