Hyenaz

U sklopu najavnog programa 17. Zagreb Queer festivala (17.- 24. 5.) dolaze nam berlinski umjetnici - Kathryn Fischer i Adrienne Teicher - koji čine jezgru kolektiva HYENAZ, iako im se u nastupu često pridružuje tim plesača i performera.

HYENAZ stvaraju zvučne elektro pejsaže, audio-vizualne i izvedbene instalacije koje se temelje na zvučnim izmjenama terenskih snimaka skupljenih posvuda - od izbjegličkih kampova preko vodenih staništa do intenacionalnih zajednica. Njihovi radovi postavljaju pitanje: što se događa kada tijelo postane strano tijelo, nepoznati teritorij čak i samom sebi, tvar koje se treba bojati, kojom treba upravljati ili ju čak uništiti?

U ovom neobičnom trenutku, gdje površine izgledaju poznato iako se sve stalno mijenja, HYENAZ je krenuo na desetljeće dugi glazbeni, izvedbeni i zvučni istraživački projekt pod nazivom Foreign Bodies. Tijelo je oduvijek bilo ključno za rad HYENAZ-a, a kroz Forgein Bodies razmatraju pitanja utjelovljenja sa sve oštrijim fokusom. U okviru rada PROXIMITY, tekst treperi na ekranu i pita: „Koliko svoga tijela mogu izgubiti?“ Bol imanja i bivanja tijelom u 21. stoljeću gorivo je za umjetnost, glazbu i živost na pozornici kao izlaz iz otuđenja.

Više informacija o radu HYENAZ www.hyenaz.com

Program je dio Zagreb Queer sezone.

Ulaz: Besplatan