Hip hop virtuoz DJ Skratch Bastid predvodi drugi dan A Weekend Block Partyja

Nakon odličnog prošlogodišnjeg izdanja, drugi put zaredom proljetnu sezonu u Zagrebu započinje festival pod otvorenim nebom, A Weekend Block Party, i zauzima dvorište The Garden Breweryja na Žitnjaku od 28. do 31. ožujka. Petak, 29. ožujka, posvećen je hip hop kulturi i glazbi, a svojim nastupom će ga zapaliti trenutno jedan od najvećih majstora na gramofonima, svjetski priznati DJ i producent iz Kanade - Skratch Bastid.

Omiljeni DJ legendarnog DJ Jazzy Jeffa, Skratch Bastid na sceni je prisutan proteklih 15 godina, a za njegove vještine i ime pročulo se na svim kontinentima. Tri puta je osvojio prestižno natjecanje Scribble Jam DJ Battle i trenutno s kolegama DJ Jazzy Jeffom, i Nu-Markom (Jurassic 5) te ostalim hip hop velikanima, sjedi u žiriju trenutno najvećeg DJ natjecanja na svijetu - Red Bull Thre3style, čiji je i svjetski ambasador. Poznat je po svojoj opuštenosti i raznovrsnosti u odabiru stilova - hip hopu, funku, disku, klupskoj muzici i općenito svemu što će ljude natjerati na ples. Svoje vještine predstavio je u više od trideset zemalja, a u svakoj su prepoznate njegove neusporedive tehničke vještinu i šesto čulo kada je riječ o odabiru pjesama, kao i zarazna karizma na pozornici. Svako ljeto slavi hip hop kulturu u raznim gradovima Kanade kroz seriju sada već kultnih događanja Bastid's BBQ, a ponosni je vlasnik Bastid's Hot & Jerk umaka. 2008. godine postao je prvi kanadski DJ koji je nominiran za nagradu Juno u kategoriji ‘Producent godine’ - čime je pokazao kako je jednako udomaćen u studiju kao i na pozornici. 2016. primio je još jednu nominaciju za nagradu Juno, ovaj put u kategoriji Instrumentalni album godine za svoj Spin Cycle projekt. Skratch Bastid omiljeni DJ vašeg omiljenog DJ-a stiže iz Toronta rasplesati A Weekend Block Party.

 

 

Za majstora na gramofonima publiku će zagrijati domaće hip hop poslanstvo Frx, Phat Phillie, Soul Bader i Sinke Fresh. Phat Phillie je pionir regionalne hip hop scene, od osamdesetih godina zaljubljenik je u ovu vrstu glazbe i izričaja, a 1993. s Frxom pokreće emisiju Blackout’ čiju je 25. obljetnicu nedavno proslavio nastupom DJ Yelle upravo u The Garden Breweryju. Osnivač je i organizator festivala Fresh Island na Pagu & Fresh Mountain u francuskim Alpama. DJ-irao je po cijelom svijetu, te je organizator većine zagrebačkih hip-hop koncerata od 1997. pa sve do danas. Frxje jedan je od hrvatskih DJ-a s najduljim stažem na sceni. Početak karijere vezan je uz Radio 101 i Blackout Rap Show ranih devedesetih. Eklektičan što se tiče stilova uređuje brojne radijske emisije različitih žanrova, a isti takav pristup ima i u svojim često mash-up DJ setovima. A strana Soul Brothersa, B strana STANK! rare groove radio emisije - Soul Bader jedan je od pokretača Hrvatske Funk Delegacije, te Tha Git Down! večeri s Phat Phillijem. U proteklih nekoliko godina se istaknuo kao jedan od glavnih funk selektora u regiji. Sinke Fresh je prije svega fan dobre glazbe, a zatim DJ, beatmaker i MC. Spaja različite žanrove (R'n'B, Hip Hop, Trap, Funk, Soul, Disco,...) kroz koncept i priču, s filozofijom selekcije koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ljepši spol obara s nogu.

A Weekend Block Party kreće u četvrtak, 28. ožujka, i to dub i reggae večer kada u sklopu turneje povodom 30 godina djelovanja kao glavni gosti stižu Zion Train, jedni od najutjecajnijih svjetskih dub sound systema i najugodnijih live dub actova, a podršku daju domaći DigitronBamwise i Rasta Altitude Sound (R.A.S.). Subotnju house večer 30. ožujka režira Tensnake autor plesnih megahitnova, a priključuju mu se LukadeLuxM.I.L.EBig Danny Kane, a za soul nedjelju će popodnevno druženje organizirati Adriatic Coasting uz koncert Jack Tyson Charles, a tu su i IVAMatija DuićNick & Pepi.

Nakon odličnog prošlogodišnjeg debija, novo izdanje A Weekend Block Partyja u suradnji The Gardena i Pozitivnog ritma trajat će jedan dan više, a događaj će u četiri dana najaviti proljeće uz provjerenu formulu žanrovsko različitih nastupa oživljavajući istok Zagreba u maniri prave kvartovske zabave. Sve će biti popraćeno sjajnim craft pivom odmah s izvora iz The Gardena, odličnom hranom, po prvi put u Zagrebu tako ćemo okusiti pravu Jamajku na tanjuru, a direktno s tog karipskog otoka stiže legendarni Mr Jerk i donosi najfinije začine i namirnice te kuha zajedno s zagrebačkim BarBaQ. Tim PDV-a je pripremio poseban pop-up record store s probranim vinilnim naslovima, merchandiseom te potrepštinama i dodacima za sve zaljubljenike u vinile. A Weekend Block Party ujedno je i službena najava ljetnih festivala u organizaciji dva promotera, te će predstaviti ukupno devet ljetnih događaja - Love InternationalDefected CroatiaDekmantel SelectorsSunceBeatHospitality On The BeachSeasplashOutlookDimensions i Slurp!.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.hr. Pretprodajna cijena za sva četiri dana je 250 kuna, 350 na ulazu. Dnevne ulaznice za četvrtak u pretprodaji su po 70 kuna, na ulazu 90 kuna, za petak i subotu 90 kuna u pretprodaji i 120 kuna na ulazu, te za nedjelju 50 kuna u pretprodaji, 70 na ulazu.