Hip-Hop legenda DJ Nu-Mark (Jurassic 5) ovaj petak u Petom Kupeu

U sklopu Vibe Zone programa ovog svibnja klub Peti Kupe ugošćuje DJ Nu-Marka iz legendarnog Los Angeles benda Jurassic 5 koji je zagrebačku publiku po prvi put zabavljao 2017. godine.

Večer Vibe Zone u organizaciji Bizze i Phat Phillieja još od prošle godine dovodi istaknuta DJ imena koji raznovrsnim žanrovskim selekcijama donose clubbing svjetske kvalitete u zagrebački Peti Kupe. U petak 19.05. to će biti DJ Nu-Mark; producent i DJ koji je svoju hvalevrijednu reputaciju počeo kreirati još od sredine devedesetih te koji dan danas ne prestaje iznenađivati svojim, pomalo eklektičnim, načinom stvaranja glazbe, kao i nevjerovatnim DJ tehnikama kao vrstan turntablist.

Pravim imenom Mark Potsic, DJ Nu-Mark započeo je svoju osebujnu karijeru 1996. godine surađivajući s tada još nepoznatim Kanye Westom, istovremeno radeći na Jurassic 5 EP-u kojim je zapečatio alternativniiji pravac underground hip-hopa u Los Angelesu. Uz predstojeće Jurassic 5 albume, Nu-Mark je svojim solo izdanjima, poput famoznog Blend Crafters EP, rapidno gradio reputaciju unikatnog umjetnika koja mu je naposljetku stvorila priliku nastupati na najpoznatijim pozornicama diljem svijeta kao što su, primjerice, Glastonbury i Coachella. Kao DJ takvog kalibra također je djelovao kao sudac na raznim DJ natjecanjima.

Proslavljeni DJ i producent također nosi titulu vlasnika diskografske kuće Hot Plate Records koja broji oveću količinu izdanja njegovih produkcijskih kolaboracija i drugih uradaka, poput pjesme “Zodiac Killah” na kojoj gostuje reper Method Man iz grupe Wu-Tang Clan. Ta pjesma je rezultat ogromnog uspjeha jednog od njegovih mnogih video projekata – “Zodiac Tracks” – serijal DJ setova kojima ovaj čuveni kolektor vinila tematski odaje čast eminentnim izvođačima, sa svakim setom u svjetlu jednog od horoskopskih znakova.

Ovako osebujan izvođač sam po sebi uvijek obećava ono najbolje što se tiče clubbinga, tako da zahvaljujući klubu Peti Kupe te organizatorima Vibe Zone partija imamo priliku iskusiti vrhunsko baratanje gramofonima i nesvakidašnju selekciju glazbe. Organizatori su ujedno i DJ rezidenti, tako će uz hip-hop veterana sa zapadne obale Amerike nastupati Phat Phillie i Bizzo, dok će se im se također pridružiti i DJ Odie koji odnedavno živi I radi u Zagrebu.

Karte u pretprodaji: https://www.entrio.hr/event/dj-nu-mark-jurassic-5-vibe-zone-14053

FB event https://www.facebook.com/events/1365762434219396