Guitar Fest Tuzla 2023: Najcnjenjeniji muzički događaj godine u Bosni i Hercegovini

U periodu od 16. do 20. novembra 2023. Tuzla će opet zazvučati gitarom jer se popularni Guitar Fest Tuzla sprema za svoje najnovije izdanje sa nizom događaja i koncerata na čak tri lokacije.

Ovaj festival postao je prepoznatljiv po svojoj strastvenoj atmosferi, talentiranim izvođačima i inspirativnim nastupima. Ovogodišnji festival okuplja na jednom mjestu eminentne gitarske stručnjake iz svijeta, a uključivati će spektakularne koncerte, stručne radionice. Osim toga po prvi put Guitar Fest Tuzla biti će domaćin Internacionalnog natjecanja gitare koji pruža mogućnost mladim gitaristima da pokažu svoj talent i osvoje vrijedne nagrade.

"Guitar Fest Tuzla nije samo muzički događaj, već i prilika za povezivanje ljubitelja gitare različitih generacija. Posebna atrakcija ovogodišnjeg Guitar Festa biti će osam koncerata, 200 majstorskih radionica, predavanja. Tuzlanskoj publici predstaviti će se imena samog vrha gitarističkog svijeta, a neka od njih su  Zoran Dukić, Anton Baranov, Franc Šturm, Darko Karajić koji će donijeti raznovrsne muzičke uticaje na Festival", istaknuo je direktor Guitar Fest Tuzla, mr. Elvis Sivčević.

Ovaj glazbeni festival tradicionalno zauzima epicentar gitarističke kreativnosti i okuplja umjetnike i etablirane gitariste iz cijele regije i svijeta, a ujedno je i prilika da se otkriju nove muzičke perjanice. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni gitarist, ovaj Festival pružit će Vam priliku da naučite, nadogradite svoje vještine i podijelite svoju strast prema gitari s drugima.

Guitar Fest Tuzla obećava da će ponovno stvoriti muzičku čaroliju koja će ostati urezana u sjećanju posjetitelja, a organizatori očekuju da će ovo biti jedno od najuzbudljivijih izdanja festivala do sada.