Glazbionice: Dub, reggae i soundsystem kultura

Nakon ljetne hibernacije, Attackove "Glazbionice" nastavlju s mjesečnim druženjima uz glazbu i razgovor oko iste. Naime, ovoga puta odlazimo prema bassnoj i glasnoj svakodnevici i pritom plešemo nakon diskusije:  Dub, reggae i soundsystem kultura. 

15.10.2019 // 20.00h
Klub Attack
+
Sasvim pristojan dub plesnjak:
Keso Selecta (Rasta Altitude Sound)
Alex (Sandokan HiFi)
22.00h // 0 kn

Sve nas je iznenadila činjenica da se Seasplash preselio na Martinsku. Jednako nas je iznenadila činjenica da najveći bass festival Outlook mijenja svoju lokaciju. Ipak, prije nego je uopće došlo do najvećeg okupljanja takve glazbe u Europi je postajalo nešto. ..

Na koji je način rasla i razvijala se dub/reggae zajednica? Što se promijenilo u gotovo 20 godina ovih partija?! Koji je prvi soundsystem? Tko je napravio prvi party? Gdje smo uopće danas i u kojem smjeru zajednica ide? Na ova i sva ostala druga pitanja odgovaraju ljudi koji su ovdje od samog početka:

Robert Martinović (Ampli Fyah music, BAMWISE)
Tomislav Vrkljan (Digitron Soundsystem)
Vedran Meniga (Seasplash Festival, Pozitivan ritam)
*
razgovor moderira Ivana Tolić (Reggae Hr)
____________________

Potom nakon razgovora slijedi sasvim pristojan DUB plesnjak. Plan je sljedeći: ostajemo se njihati i dalje bestežinski nastavljamo plutati zvucima dvojice agailnih prebirača vinila:

Alex, Sandokan Hifi.
Hrvatizirani nijemac koji voli Drinu i dobru rakiju. Prošarati će roots singlicama i nešto tvrđim ritmovima uz nezaobilazne osvrte na ex Yu.

https://soundcloud.com/sandokanhifi

Keso Selecta, Rasta Altitude Sound
Agilni mladac koji živi taj rasta vibe svaki dan. Malo je katkad bljedunjav ali sve je to radi besanih noći koje provodi ili u autu ili prebirući nova izdanja.

https://soundcloud.com/user-21288451

____________________

“Glazbionice" su tematske večeri pričanja o glazbi. Jednom mjesečno ćemo se posvetiti teorijskom pristupu i razradi određena glazbena žanra.

Program je realiziran kroz Attackovpoligon:
www.facebook.com/Attackovpoligon

Prati nas i na instagramu: www.instagram.com/Attackov_poligon