Glazbeni osvrt: "Healing Sounds" @ Impulse Festival 2021

Impulse Festival predstavlja:
riječka promocija kompilacije "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project"
četvrtak, 7.10.2021. @ Tunel, od 20h

gosti: Jan Kinčl i Nenad Barić (Zagreb)
voditelj: Vojko Mecena
ulaz slobodan

U dosadašnjim izdanjima Impulse Festivala glazbeni osvrt se bavio obljetnicima, sjećanjima i glazbenim gostima koji mahom pripadaju prošlosti. U osmom izdanju vremenski stroj pozicioniramo na sadašnjost i bacamo spotlight na aktualnu hvale vrijednu akciju, pomoć nastradalima u potresima. Riječ je o promociji dobrotvorne kompilacije "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project".

Kompilaciju će predstaviti njeni sami inicijatori, Nenad Barić i Jan Kinčl uz voditelja večeri Vojka Mecenu. Kako to biva nakon predstavljanja, gosti preuzimaju DJ pult sa svojim posebnim setom. Naravno, svim zainteresiranima na raspolaganju će biti i kupnja kompilacije u fizičkom obliku. Na godišnjicu potresa koji je pogodio Zagreb 22.03., objavljen je "Healing Sounds - Croatia Earthquakes Relief Project", dobrotvorni kompilacijski album domaće elektroničke scene za žrtve potresa. Album je objavljen u digitalnom formatu, a ovih dana stiglo je i prvo od planirana dva vinilna izdanja.

Uz izdavačku podršku etikete PDV, domaći producenti okupili su se, priloživši svoje kompozicije za ovu prigodu. Album sadrži uglavnom ekskluzivne numere, nastale isključivo za ovu priliku, a na njemu se zasad nalaze (abecednim redoslijedom): Andrea Ljekaj, Antonio Zuza, Disrupted Project, Egoless, Fabris Audio, Insolate, Ivan Komlinovic, Jan Kinčl & Regis Kattie, Kodin, Koolade, Le Chocolat Noir, Laseech, Microslav, Qwerty, PEZNT, Petar Dundov & Ilija Rudman, RFMN, VRH i Zarkoff. Funding kampanja za prikupljanje sredstava je još uvijek otvorena. Ukupni ostvareni prihod nakon objavljivanja kompilacije uplaćivati će se na račun zaklade SOLIDARNA za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Događaj je organiziran uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.
Osmo, jesenje izdanje Impulse Festivala održava se od 6. do 12. listopada 2021. u Rijeci.

Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan – “glazba je svugdje”. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.