Fašenk v Unterhundu: Fakofbolan / Saša 21

22.2.2020., subota
Unterhund, Ormož (SLO)
Fakofbolan / Saša 21

U subotu, 22. veljače 2020. u Unterhundu će se održati tradicionalni fašnički party u suradnji s Domom mladih Ormož! Gosti su legendarni pulski punk rockeri Fakofbolan te boogie punk rockeri SAŠA 21 koji će se  premijerno predstaviti u Unterhundu! Odlična atmosfera zagarantirana, maske obavezne! S nama će biti i Vitomir Kaučič koji će izvesti besplatno slikanje lica po vašim željama!

Fakofbolan (Punk / Pula, HR)
Trenutno jedan od najcjenjenijih hrvatskih punk sastava formiran 1993. u duhu Monte Paradiso Festivala. Neki od članova bili su nezamjenjivi u pokretanju spomenutog festivala, koji je zahvaljujući izravnom kontaktu organizatora, publike i izvođača postao nadaleko poznat. Kvartet je sazrio u doba rata i brutalnog nacionalizma, što je nesumnjivo utjecalo na angažman u njihovim tekstovima. U samo nekoliko godina vlastitom su vizijom postali konstanta svih klubova šireg područja. Postali su bend s kojim se publika poistovjećivala i prihvaćala kao glas svoje generacije. 2006. godine zbog različitih obiteljskih i osobnih stvari nakratko su prestali djelobati te su se ponovno vratili 2009. godine, otkrivši da je potreba za njihovom prisutnošću na sceni iznimna. Momci će nam ovaj put ponuditi adrenalinsku dozu punka, koju volimo uspoređivati ​​s engleskom ulicom i punkom, a ujedno će nam pokazati i pustoš hrvatske tranzicije i dokazati da nam imaju puno toga za reći, pogotovo jer se kontradikcije u modernom društvu produbljuju i nema im kraja.

Tibor - (gitara)
Shapo - (vokal)
Đuro - (bas gitara)
Dejo - (bubnjevi)

https://www.facebook.com/Fakofbolan-310494365700754/
https://soundcloud.com/pdvrec/fakofbolan-vidimo-se-nismo

SAŠA 21 (Boogie Punk Rock / Pula, Hrvatska)
Pioniri boogie punk rocka, pulski trio SAŠA 21, sastav je  Saleta Verude, gitariste legendarnih KUD Idijota (1981-2012). Iako su osnovani pred više od desetljeća, ozbiljno su započeli s radom 2012. godine i objavili debi album "VD-i1" dvije godine kasnije. Od početka kontroverzni "kakav je ovo stil, što oni žele?" SAŠA 21 od početka izazivaju nepovjerenje to te mjere da im je  za vrijeme koncerta u pulskoj Mimozi upala racija gdje su tražene mnoge stvari, od droge do uzroka i podrijetla imna boogie punk rock. Lokalni specijalci nisu mogli pronaći ništa, prisilno tražeći pojašnjenja od članova benda putem Interneta.

Sale Veruda
Boris Kvaternik
Igor Sigi Perković

https://www.facebook.com/sashaa21/
https://www.youtube.com/watch?v=jedlB5Ec6wg

Pozvani ste!
http://www.unterhund.org