EduSplash tim najavio edukacije i radionice za djecu te ostale aktivnosti u klubu Kotač

U utorak 12. veljače 2019. godine u klubu Kotač u Puli održana je konferencija za medije na kojoj su najavljene novosti u sklopu EduSplash platforme, predstavljene su dvije radionice za djecu EduSplash Junior te su spomenuti aktualni programi kluba Kotač u veljači i ožujku, a ujedno je predstavljena i nova platforma za mlade u Kotaču pod nazivom PowerTape.

- U protekle četiri godine kroz EduSplash platformu prošlo je oko 1000 polaznika, a rezultati uspješnosti provođenja edukacija vidljivi su i po tome što smo tijekom godina isporučili ljude koji su se naposljetku aktivno uključili u organizacijske timove festivala poput Pulskog filmskog festivala, Visualia festivala, Sa(n)jam knjige u Istri, te ostalih većih i manjih događanja u Hrvatskoj i van njenih granica. Ove godine ušli smo u petu jubilarnu godinu održavanja edukacijskih programa, a u novoj sezoni EduSplash platforme očekuje nas šest edukacija uz ukupno 29 predavača koji su uključeni u cjelokupnu realizaciju predavanja. Do sada smo za pet edukacija zaprimili ukupno 210 prijava. Također, sve edukacije su u potpunosti besplatne za sve polaznike te ćemo se truditi da tako i u budućnosti ostane. - u uvodu je istaknula Vinka Bedeković.

(Undertoon)

Davor Uljanić, idejni začetnik projekta EduSplash platforma i voditelj edukacije Organizacija i produkcija kulturnih događanja dodao je kako se radi o predavačima koji su stručnjaci u svom području te s preko 20 godina iskustva rada u svojoj karijeri. Voditelje edukacija kao i sam sadržaj edukacijskih programa ukratko su predstavili njihovi voditelji: Marko Grbac Knapić edukaciju Ableton Lab, Perica Šuran edukaciju Produkcija zvuka, Davor Uljanić edukaciju Organizacija i produkcija kulturnih događanja i Daniel Kiršić edukaciju Osnove digitalne fotografije. Kao novost EduSplash platforme predstavljena je edukacija Videography čiji je voditelj akademski snimatelj za televiziju i film Goran Legović, a predstavljena je i suradnja s kolektivom Soul Ting iz koje proizašla DJ radionica za djevojke koju će voditi Andrea Budić.

U tijeku su edukacije Ableton Lab i Produkcija zvuka koje se održavaju u Društvenom centru Rojc u Puli. - Polaznici su iznimno zadovoljni. Svi su zagrizli i puni su entuzijazma. - istaknuo je Marko Grbac Knapić.

Najavljena su i dva predavanja otvorena za javnost koja će se održati u klubu Kotač. U petak 15. veljače stiže gostujući predavač edukacije Produkcija zvuka, glazbeni producent i audio inženjer iz Zagreba Domagoj Perišić, koji će podijeliti svoja iskustva u radu s brojnim glazbenim izvođačima. Sljedeće predavanje otvorenog tipa, odnosno panel diskusija dogodit će se 17. travnja također u klubu Kotač i to u sklopu edukacije Organizacija i produkcija kulturnih događanja. Tema je „Iza kulisa velikih evenata: program, booking, promocija, diskografija“, a govornici su Marijan Jelenić, Zvonimir Ante Stamać i Vedran Meniga. Najavljen je i koncert hrvatskog repera Kandžija koji će održati koncert u klubu Kotač 1. ožujka. Koncert je ujedno i dio praktičnih aktivnosti polaznika Produkcije zvuka, a svi oni koji su ispunili prijavnicu za neku od edukacija EduSplash platforme u 2019. godini, bez obzira jesu li ušli u uži izbor odabranih polaznika, na poklon dobivaju besplatan ulaz na koncert.

- Još jedan od noviteta EduSplash platforme u 2019. godini je EduSplash Junior odnosno radionice usmjerene djeci dobne skupine od 8 do 14 godina. Cilj radionica je da se na zabavan i pristupačan način, u sigurnom okruženju i u ugodnoj atmosferi coworking prostora kluba Kotač najmlađima približi svijet glazbe i fotografije. Radionice su također u potpunosti besplatne za sve sudionike, a prijave će biti objavljene 3. ožujka 2019. godine. - spomenula je Vinka Bedeković.

 (Undertoon)                                                                                                                                                     

Radionica Laboratorij zvuka najmlađe će upoznati s osnovama glazbe kroz tjeloglazbu, glazbenu notaciju i klavir. Skupno će se muzicirati te biti dio virtualno-vizualne glazbaonice. Voditelji radionice su magistrica glazbene pedagogije Štefica Čeh i glazbenik i glazbeni producent, Marko Grbac Knapić. Radionica Fotografije najmlađim će polaznicima kreativnim pristupom pružiti uvid u opće pojmove fotografije te im približiti osnovne elemente fotografske opreme. Uz mentorstvo voditelja imati će prilike izraditi vlastite fotografije te ih predstaviti na zajedničkoj izložbi fotografija, dok će se radionici pridružiti i posebni gosti - Udruga za lutkarstvo i animaciju djece Puppeta. Voditelji radionice su Daniel Kiršić te nekadašnje polaznice edukacijskog programa Osnove fotografije, Ivana Oreški i Iva Kuzmanović.

Novu platformu za mlade u klubu Kotač predstavili su njeni glavni pokretači, Gaia Radić i Luka Bošnjak. - Koncept programa osmišljen je kao razvojna platforma koja spaja i potiče mlade na zajedničko druženje i djelovanje kroz glazbeno-tematske večeri, dok će Klub Kotač na korištenje ustupiti opremu i prostor te im pružiti svu potrebnu podršku. U platformu se mogu uključiti svi mladi od 18 do 25 godina kojima fali prostor za izražaj i u kojem bez predrasuda mogu biti svoji. Cilj platforme je buđenje i poticanje inicijative među našim vršnjacima da kvalitetno i u zajedništvu provedu svoje slobodno vrijeme. Mladi posjeduju moć krojenja okruženja po vlastitim željama i ambicijama, a uz podršku i pomoć Kluba Kotač te Seasplash kolektiva to se zaista može i ostvariti. - rekla je Gaia Radić.

Nedavno je uspješno realizirano i prvo druženje na kojem su gostovali mladi drum’n’bass duo iz Pule, Outter Frames, i Algoriddim. Gaia i Luka najavili su i prvo zajedničko okupljanje koje će se održati 26. veljače s početkom u 18 sati u Klubu Kotač na kojem će predstaviti planirane aktivnosti za sve mlade ljude koji su voljni pridružiti se. Poziv na konzumaciju Kotačevog coworking prostora i njegovih sadržaja uputila je Ina Kihli istaknuvši kako je on za razliku od mnogih drugih u potpunosti besplatan i otvoren za sve. Pored coworking prostora spomenula je i PDV-ov glazbeni dućan u sklopu ponude kluba Kotač, jedini takve vrste u Puli koji iz dana u dan svoje police puni novim glazbenim izdanjima. Na samom kraju Boris Bjelica najavio je aktualne programe klub Kotač koji će se održati tijekom veljače i ožujka.

Web:

seasplash-festival.com/hr/edusplash/

seasplash-festival.com/hr/kotac/

www.pozitivanritam.hr/novosti/edusplash

www.pozitivanritam.hr/clubbing/kotac

Društveni kanali:

Facebook

EduSplash - multimedijska platforma za edukaciju i razvoj / Klub Kotač

Instagram

@edusplashplatforma / @klubkotac / @powertape.270