Dugo najavljivani Banana Zvuk "Legaliziraj Remixes" EP od danas je u prodaji!

EP "Legaliziraj Remixes" Banana Zvuka od danas je službeno u prodaji, na web stranicama izdavačke kuće PDV i PDV prodavaonici ploča. U suradnji s Aquarius Recordsom, izdanje je, u tradiciji reggae i sound system kulture, u prodaji kao set vinilnih singlice formata 7" u 2 različite varijante:

  • original + remix na 8 pojedinačnih 7” singlica, svakoj singlici pojedinačna cijena je 75 kuna
  • box s pet 7” singlica,  koji sadrži original + 8 remixeva, cijena boxa je 300 kuna

Link za narudžbe --> https://www.pdv.com.hr/hr/artist/banana-zvuk

EP je od danas također dostupan i putem svih digitalnih servisa!

Ovo izdanje neće biti dostupno u distribuciji i dućanima, već isključivo u PDV prodavonici ploča, putem PDV webshopa, Bandcamp stranica PDV-a i Banane zvuka, te na njihovim live nastupima.

U trenutku kad iz cijelog svijeta stižu vijesti o potpunoj ili djelomičnoj legalizaciji kanabisa, a kad se i u Hrvatskoj sve više priča o novim zakonskim regulacijama uzgoja i konzumacije istog, društvo postaje svjesno svih prednosti ove biljke. U tom svjetlu, s ciljem podizanja svijesti o prednostima legalizacije, Banana Zvuk pojačani stalnim suradnicima, PopayemChakkom i Žanom Jakopačem, lansiraju treći singl s aktualnog albuma "Roba" pod nazivom "Legaliziraj".

Singl prati i osam remikseva koje su u različitim stilovima bass muzike za ovu priliku pripremili prijatelji i suradnici Banana Zvuka.

Banana Zvuk su splitski producentski, DJ i MC dvojac kojeg čine Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS), a bave se istraživanjem reggae, hip-hop, rap, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle i svih sličnih glazbenih žanrova temeljenih na plesno-melodioznoj podlozi. Od samih svojih početaka 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe promovirajući je kroz svoj jedinstven glazbeni izričaj, dajući joj dozu suvremenosti, i tako je još više približavaju široj publici.

Prvi album Banana Zvuka "Split Banana", objavljen 2018., bio je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville, 2020. objavljuju kompilacijsko izdanje "Re-Shake!", te dobivaju nagradu Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj, a aktualni studijski album "Roba", na kojem se nalazi singl "Legaliziraj" koji je dobio i svojih 8 remixeva, objavljen je u drugoj polovici 2021. godine. 

Banana Zvuk kanale možete pronaći na sljedećem linku: https://linktr.ee/Banana_Zvuk

Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Original Version)
Stihovi: Saša Ostojić, Miroslav Čatalinac, Ivan Jurić
Glazba: Luka Barbić, Ivan Jurić
Arr: Luka Barbić, Ivan Jurić
Vokali: Saša Ostojić, Miroslav Čatalinac, Ivan Jurić, Žan Jakopač
Programiranje i klavijature: Luka Barbić
Mix: Luka Barbić
Mastering: Filip Motovunski / FM Mastering

Remixevi koji se nalaze u boxu, te pojedinačno na 7“ singlicama su:

1. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Verandabeatz RMX)
Verandabeatz
Dejan Dedović – Deda član je crnogorskog hip-hop benda Who See, urednik radijske emisije Lionstyle (Radio 808) i veliki poznavatelj reggae glazbe.

2. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Focus RMX)
Fokus
Ivan Andrijašević aka Fokus zaječarski je producent, graffiti umjetnik i DJ koji se glazbom bavi od 2003. godine. Svoj čvrsti glazbeni temelj razvio je u dub, dubstep i na kraju reggae pod utjecajem drum 'n' bassa, što je kamen temeljac njegove produkcije danas.

3. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Dr.Obi RMX)
Dr.Obi
Dr.Obi svoj put počeo je graditi 2005. godine u danas još uvijek aktivnom projektu Jahstice Sound, a zanat je pekao i kao dio Digitron Soundsystema. Ovaj vrhunski tonski inženjer i dizajner zvuka trenutno je glavni tehničar zvuka Seasplash festivala, član Bamwisea i dua Dr.Obi & Anja G te suosnivač etikete Amplifyah music.

4. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Rumbling Banana RMX)
Banana Zvuk
Splitski producentski i DJ dvojac koji čine Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS) donose remix svoje pjesme, ovog puta u d’n’b ritmu.

5. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Jah Billah RMX)
Jah Billah
Jah Billah je digitalni dubber, producent ritmova i glazbeni selektor od 2007. godine. Počinje kao online open source aktivist te kroz godine gradi svoj originalni stil u kojem pretvara one drop riddime u steppers verzije, steppers u breaks, breaks u half-step i opet u krug uz motto “60 000 versions come to play!”

6. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Roots in Session Manjana Riddim RMX)
Roots in Session
RootsInSession je jedan od najpoznatijih balkanskih sound systema i producentskih dvojaca koji su nedavno obilježili 20. godina djelovanja. Poznati su po remixevima svjetskih i regionalnih glazbenika, a za unazad dvije godine sve više se okreću autorskom radu.

7. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Marcus G RMX)
Marcus G (Brain Holidays)
Marko Gaćina aka Marcus G na sceni je prisutan od sredine devedesetih, produkcijom se bavi zadnjih dvadesetak godina. Frontmen je benda Brain Holidays s kojima ima pet studijskih albuma. Povremeno predaje produkciju na MPA akademiji.

8. Banana Zvuk feat. Popay, Chakka & Žan - Legaliziraj (Grabber RMX)
Marco Grabber
Marco Grabber je svestrani umjetnik koji se potpisuje ispod mnogobrojnih regionalnih projekata i suradnji. Njegov jedinstveni angažman doprinio je razvoju scene elektronske glazbe u Hrvatskoj.