Damar / Castaway Souls > Velika rock eksplozija #12

Damar_DK je više terapija nego projekat, potreba nego zadovoljstvo. Ovaj skup žanrovski različitih pjesama predstavlja sliku lutanja, odstupanja i približavanja originalnoj ideji.

Ovaj projekat je pokušaj da se sakupe fragmenti jednog polomljenog mozaika koji se sastojao od naivnog mladalačkog idealizma, stvaralačke energije i potrebe za izražavanjem kroz muziku. Vrijeme i slijed dogadjaja je doveo do toga da se naivni idealizam pretvorio u razočarenje, stvaralačka energija u bol. Veliki dio onoga što je činilo ljepotu naivnog je iščezlo ostavivši prazan prostor ispunjen ružnim i surovim realizmom.

Bend sa 7 članova (bubanj, bas, klavijature, sax, trombon, truba i gitara&vokal) u Rockmarku odsvirat će pjesme s novog albuma, nekoliko pjesama sa ranijeg materijala a i nešto novo.

Castaway Souls glazbeni je projekt kojega je 2013. godine pokrenuo sisački skladatelj i pjesnik umjetničkog imena Louis Juckovich.
Na ovogodišnjem festivalu Velika rock eksplozija Castaway Souls će se, nakon četri promotina izdanja (dva LP-a i dva EP-a) bazirana uglavnom na zvuku električnih gitara, te nakon četverogodišnje suradnje sa Sponom, predstaviti kao akustični kvintet.

Ovom će prilikom promovirati single za pjesmu naslova Traveling (šestog u izdanju Spone), koji će u medije krenuti tjedan dana uoči festivala, te će isto tako najaviti treći Castaway Souls LP, kojega objavljivanje očekujemo ove jeseni.

ULAZ JE BESPLATAN