Četvrta sezona događanja na Martinskoj predstavljena i u Šibeniku

Danas točno u podne na terasi šibenskog kluba Azimut održana je godišnja tiskovna konferencija Pozitivnog ritma na kojoj je predstavljen program ljetne festivalske sezone na rtu Martinska nasuprot Šibenika.

Programe i novitete vezane uz šest festivala koji će se u nadolazećim tjednima održati na toj festivalskoj lokaciji prezentirali su: Vedran Meniga, Stjepan Kolobarić, Danijel Sikora, Gloria Bralić, Filip Božić i Lovro Vudrag.

Ši Gitarijada [8. - 9. srpnja]

Kao i prije 2 godine pri prvom izdanju ŠI gitarijade na lokaciji Martinske, i u ovoj prigodi nostalgično se vraćamo u dane kad je gitarijada bila među najvažnijim glazbenim događanjima tijekom godine u Šibeniku. Događaj se iščekivao čitave godine, a na njemu su lokalni bendovi predstavljali svoja sviračka umijeća, neki svirajući obrade, dok su drugi pokušavali zadobiti pažnju svirajući djela svojih autorskih kreativnosti.

Za razliku od prvog izdanja 2020. godine kada se dogodila jedna večer s bendovima, druga ŠI gitarijada trajati će 2 dana: prvog dana, u petak, 8. srpnja s bendovima: Lili Gee, Diskodelija, Raspad + afterparty by female DJ duo She J & Stella, a drugog dana, u subotu, 9. srpnja, sa live actovima i DJima: Edy C, Sugadaddy, Jakov Tabula, PaleolitiK, Nick Jelly.

Ulaz je besplatan.


20. Seasplash festival [14. - 17. srpnja]

Uz već dva vala objavljenih imena izvođača ovogodišnjeg 20. po redu Seasplash festivala danas je otkriveno još novih informacija i sadržaja.

Tako su u prodaju puštene grupne ulaznice za posjetitelje iz regije u dvije varijante - 3+1 i 4+2 - po povoljnijim cijenama. Na ovaj način želimo potaknuti posjetu te omogućiti dolazak svima koji zbog trenutne nepovoljne situacije u svijetu žele prisustvovati velikom jubileju i slavlju Seasplasha. Objavljen je i poziv za volontere.

Također, najavljujemo veliku izložbu povodom 20 godina Seasplasha. Trajati će 1.-14-7. i odvijati će se u tri grada (Zagreb, Šibenik i Pula). Više informacija biti će dostupno u narednim objavama.

I za kraj čeka nas zagrebački Seasplash promo party u klubu Dva Osam uz odavanje počasti preminulim reggae velikanima koji su nas napustili u zadnje dvije godine. U petak, 17. lipnja, na tradicionalnom zagrebačkom promo partyu, i zagrijavanju za 20., jubilarno izdanje Seasplash festivala, nastupa jedan od najstarijih domaćih sound systema - Bass Culture. Ovom posebnom prilikom, kroz cjelovečernji set će odati i počast velikanima, koji su nas napustili kroz zadnje 2 godine pandemije, a tijekom svog života i stvaralaštva ostavili utjecaj na mnoge, pa i na sam Seasplash festival.


Večeri dalmatinskog galeba powered by Slurp! [22. - 23. srpnja]

Nesigurna vremena trenutnih društvenih okolnosti, u širem europskom i globalnom okruženju, rezultirala su kreiranjem i pokretanjem jednog novog, i preslatkog malog festivala - VEČERI DALMATINSKOG GALEBA - koji u ljeto 2022. doživljava svoju prvu praizvedbu na lokaciji Martinske u Šibeniku.

Na ovom događanju pokušati ćemo nostalgično oživjeti atmosferu ‘terase hotela Solaris ili Olympia iz ’78.’, uz glazbene podloge Bossa Nove, Italo Disca, starog soula & funka, poznatih melodija sa San Rema,…, te ispijanje Amara, Aperol Spritza, Negronija, i ostalih ljetnih, osvježavajućih napitaka,…


Kanal fest #4 [29. - 31. srpnja]

Na četvrtom izdanju Kanal Festa 10 bendova kroz dva dana. Drugoga dana festivala i ove godine organiziramo skate session u suradnji s Udrugom mladih Bokon iz Vodica. Nastupaju: Klasse Kriminale, Atheist Rap, Antitodor, Ciroza jetre, Kontradiktorna predispozicija (kdp), Zlobnik, Stratus, Last Caress, Tahijevi kmetovi, Pardon.


Membrain festival [4. - 8. kolovoza]

Membrain festival uplovljava u 7. godinu postojanja i pristaje na Martinsku od 4. – 7. kolovoza 2022.!

Festival je najpoznatiji po svojim srdačnim vibracijama koje njeguju underground bass kulturu i okuplja svjetski poznate izvođače sa scene zajedno s novim talentiranim umjetnicima iz cijelog svijeta, a sve u savršenom okruženju rta Martinska, nasuprot Šibenika. Doživi autentičnu dalmatinsku spizu, pleši sa svojim najdražim artistima i upijaj sunce na Membrainu.


Blast Fest [12. - 14. kolovoza]

U kolovozu ove godine zajedno smo na petom izdanju Blasta, slavimo pola desetljeća i ples bez ograničenja.

Blast fest smišljen je na način da djeluje kao platforma koja promovira domaću scenu i umjetnike te koja će naš đir približiti drugima i potaknuti vas na ples dušom i srce.