Blast fest zatvara prvu sezonu Martinske - nove festivalske lokacije u srcu Dalmacije

U petak, 16. kolovoza, na Martinskoj u Šibeniku kreće treći po redu Blast fest. Ovo je prvi put da će se festival održati na ovoj lokaciji, koja je ovo ljeto do sada ugostila već pet festivala, i postala jedna od centralnih točaka Jadrana za ljubitelje dobre glazbe. Do nedjelje 18. kolovoza, okupljaju se domaći DJ-i, producenti i svi željni plesa na razne vrste elektroničke glazbe, te ujedno zatvaraju prvu sezonu ljeta na Martinskoj uz Blast.

Blast fest je manji i intimniji festival s tendencijom ka glazbenoj utopiji, jer je pod organizacijskom palicom nekoliko prijatelja koji dijele ista razmišljanja i ciljeve vezane za ovakva događanja, a to su - okupljanje, bezbrižno druženje, jednakost i uživanje u audio-vizualnim poslasticama. Kao i prethodne dvije godine, Blast nastavlja tradiciju besplatnog ulaza na festival, te se radi na principu dobrovoljnih donacija kojima će se podržati rad svih uključenih u organizaciju i realizaciju festivala, te kako bi ostali motivirani za još bolji i veći Blast sljedeće godine.

I ove godine Blast je narastao u usporedbi s prošlim, a nova lokacija Martinska, omogućila je da se program održava na dvije pozornice, dnevnoj i noćnoj te da glazba ne staje od početka do kraja festivala. Ekipu od 23 imena s domaće scene, a koja ima zadatak publiku držati na plesnom podiju što duže, čine: Anako, Basta, Brighton, Carnero, Cubre, Denis Beifuss, Dodo, El Commando, Foxy, Gidra Box, Ivna Ji, KAKO live, Kec, Microslav, Mr.D, Nebuloz, Paško Gaćina, PiPers, Samo Tako, SZCH, Tabula, Tonko, Unsub.

U dnevnom dijelu programu posjetitelji će moći sudjelovati u dvije radionice - Drum session za one koji žele uzeti pauzu i okušati se u intuitivnom jammingu s udaraljkama i etno instrumentima. Druga je Synth radionica o sekvenciranju, programiranju i spajanju syntha, ritam mašine i efekata za produkciju i live izvedbu. Zainteresirani će moći isprobati opremu, postaviti pitanja i okušati se u spontanoj live svirci. Voditelji ove radionice su Ivna Ji i Microslav (Miroslav Mrva) koji ujedno i nastupaju na festivalu, a sa sobom nose i svoje igračke - XoxBox, MPC1000, Yocto 808, Mackie mixer. Na Martinskoj će za vrijeme trajanja Blasta biti postavljena Art Galerija s crtežima i grafikama nekoliko mladih neafirmiranih umjetnika, koje ćete moći nabaviti u obliku postera uz simboličnu donaciju.

U petak, 16.kolovoza, u 16 sati otvaraju se vrata kampa za posjetitelje koji će boraviti na lokaciji za vrijeme trajanja festivala. Kamp naplaćuje 10 kuna boravišne pristojbe po danu i 30 kuna za odvoz smeća. Svi koji ostaju u kampu oba dana, za ovaj jedinstveni smještaj u prirodi, uz dodatak tuševa, vode, toaleta i prekrasnog pogleda izdvojit će 50 kuna. Program u petak započinje velikim Blast otvorenjem u 20 sati. Vidimo se na Martinskoj posljednji put ljeta 2019.!